2
Δημοσιεύτηκε 8 Νοέ 2013, 07:41   /   ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
 
 

Εκστρατεία για την ίδρυση Ελληνικής Αστυνομίας Ζώων–Συλλογή υπογραφών

σκυλοςΜια εκστρατεία που διεξάγεται μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας avaaz.org ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να  ιδρύσει την Ελληνική Αστυνομία Ζώων.

Αφορμή για την εκστρατεία στάθηκε ένα ακόμη κρούσμα βάναυσης κακοποίησης αδέσποτου σκύλου στην Κρήτη, ο οποίος βρέθηκε με δεμένα τα γεννητικά του όργανα. Την ίδια στιγμή ο ένας μετά τον άλλο, ιδιοκτήτες ζώων εγκαταλείπουν τα κατοικίδια τους γιατί δεν θέλουν ή δεν μπορούν πλέον να αναλάβουν την ευθύνη της φροντίδας τους. Οι ελληνικοί δρόμοι έχουν γεμίσει με αδέσποτα, ενώ οι Δήμοι και οι Περιφέρειες αδυνατούν να μεριμνήσουν για την στείρωση και την υιοθεσία τους όπως επιβάλλει ο Νόμος “4039 για τα Ζώα”.

Ταυτόχρονα η έλλειψη φιλοζωικής παιδείας στην ελληνική κοινωνία, καθιστά πολλές φορές ανυπόφορο τον βίο ακόμη και των κατοικίδιων ζώων, αφού οι ιδιοκτήτες τους επιλέγουν τη βία, για να τα “πείσουν” να τους υπακούσουν.

Υπογράψτε για τον σκοπό αυτό, διαδώστε την προσπάθεια στο Facebook και στο Twitter και βοηθήστε τους διοργανωτές να πιέσουν και να πείσουν την Ελληνική Κυβέρνηση να δώσει τέλος στην κακοποίηση ζώων.

Επισκεφθείτε τη σελίδα της εκστρατείας εδώ.

Ας ξεπεράσουμε τις 10.000 υπογραφές!!

econews.gr


Niki Giannoulidou