0
Δημοσιεύτηκε 4 Μαρ 2015, 02:38   /   ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
 
 

Ευθεία βολή του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας κατά του Δήμου Στυλίδας για τις φόλες στη Γλύφα

adespoto

ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Λαμία 3-3-2015

Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας καταγγέλει τις δηλητηριάσεις αδέσποτων ζώων που έγιναν  στη Γλύφα Φθιώτιδας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιοι δηλητηριάζουν ζώα στο Δήμο Στυλίδας, κάτι που βέβαια «συνηθίζεται» όταν πλησιάζει ο καιρός για να έρθουν επισκέπτες, λόγω εορτών ή καλοκαιριού.

Και πως να μην ξαναγίνει, αφού ουδέποτε ενημερώθηκαν οι κάτοικοι ότι αυτή η πράξη και απάνθρωπη και απολίτιστη και παράνομη είναι και βέβαια ουδέποτε υπήρξε κάποιο πρόγραμμα εμβολιασμών, στειρώσεων ή ευαισθητοποίησης από το Δήμο.

Προφανώς ο Δήμος Στυλίδας θεωρεί ότι η ενασχόλησή του με όλα αυτά δεν είναι σοβαρή υπόθεση, άσχετα που από το Νόμο είναι υπεύθυνος τόσο για τη διαχείριση των αδέσποτων όσο βέβαια και για την προστασία τους.Την οποία προστασία…την βλέπουμε για άλλη μια φορά στην πράξη!

Αφού λοιπόν από τους αρμόδιους δεν υπάρχει τέτοια ενημέρωση, ενημερώνουμε εμείς ότι:

Η χρήση φόλας είναι παράνομη και τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο εως 30.000€.

Είναι μια πράξη απάνθρωπη που χαρακτηρίζει τους δράστες.

Είναι  ε π ι κ ί ν δ υ ν η για :

΄Ολα τα ζώα:  δεσποζόμενα και παραγωγικά, που μπορεί να έρθουν σε επαφή  με το δηλητήριο.

Για τα μικρά παιδιά που παίζουν σε μολυσμένο από τη φόλα μέρος.

Για το οικοσύστημα, μιας και κινδυνεύουν  τα άγρια ζώα και πουλιά, αλλά και όλη η φύση  από τη δηλητηρίαση του εδάφους και των νερών.

Είναι δυσφήμιση της χώρας στο εξωτερικό και λειτουργεί αποτρεπτικά για τον τουρισμό. Μέσω του διαδυκτίου τα «νέα» φτάνουν σε κάθε γωνιά και κατά κανόνα οι φιλόζωοι τουρίστες  επιλέγουν να αποφεύγουν τις περιοχές όπου τα ζώα αντιμετωπίζονται έτσι.

Καλούμε το Αστυνομικό τμήμα και το Λιμεναρχείο να κάνουν άμεσα μήνυση κατ αγνώστων και να ψάξουν για τους δράστες.

Υπενθυμίζουμε ότι ουδέποτε έμεινε άλυτη υπόθεση μαζικής δολοφονίας ανθρώπων, γιατί άραγε να γίνεται συνήθως έτσι όταν έχει να κάνει με μαζικές δολοφονίες ζώων?

Καλούμε τον κ. Εισαγγελέα Λαμίας να μεριμνήσει για την απόδοση ευθυνών στο Δήμου Στυλίδας, λόγω μη εφαρμογής των  όσων από το Νόμο υποχρεούται να κάνει.

Κ α λ ο ύ μ ε  όποιον ξέρει τους δράστες να μας ενημερώσει, για να τον οδηγήσουμε στη δικαιοσύνη, ώστε να τιμωρηθεί παραδειγματικά.

Το Δ.Σ.


Niki Giannoulidou