0
Δημοσιεύτηκε 1 Φεβ 2015, 22:01   /   ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
 
 

Φιλοζωικός Φθιώτιδας,7η ΕΜΑΚ & Πυροσβεστική έσωσαν κουτάβια από τη σημερινή πλημμύρα

u03A6u03C9u03C4u03BFu03B3u03C1u03B1u03C6u03AFu03B10094Το μεσημέρι της 1-2-2015 ειδοποιήθηκε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας, ότι στην οδό Φρατζή, είχαν εγκλωβιστεί στην πλημμύρα κάποια κουτάβια και κινδύνευαν να πνιγούν.
Η πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του συλλόγου, έσπευσαν στο σημείο και με κίνδυνο της ζωής τους, καθώς το νερό έφτανε το ένα μέτρο, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν το ένα κουτάβι.
Τα υπόλοιπα βρίσκονταν στην απέναντι πλευρά χειμάρου, ο οποίος ήταν αδύνατο να διασχιστεί.
Κλήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία και λόγω της πολύ δύσκολης κατάστασης ανέλαβε η ΕΜΑΚ, η οποία έφερε σωστική λέμβο και μετά από μεγάλη επιχείρηση, κατάφερε να διασώσει άλλα δύο κουτάβια.
Δυστυχώς βρέθηκαν άλλα δύο νεκρά.
Το συγκινητικό είναι ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης, η μητέρα τους δεν έφευγε από το σημείο, και με τα γαυγίσματα της, οδηγούσε τους διασώστες.
Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια τους άνδρες της ΕΜΑΚ που έσπευσαν και βοήθησαν στη διάσωση των ζώων.
Επισημαίνουμε την αγαστή συνεργασία του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας τόσο με την Πυροσβεστική υπηρεσία όσο και με την ΕΜΑΚ που πάντα ανταποκρίνονται όταν καλούνται για διασώσεις ζώων.
                                                                      Το Δ.Σ
                                                     του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας

Niki Giannoulidou