0
Δημοσιεύτηκε 7 Αυγ 2013, 13:51   /   ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
 
 

10 Αυγούστου στο Αχλάδι:«Κύριε Υπουργέ, τι έγινε με το θέμα

ΑΧΛΑΔΙ ΘΕΑΤΡΟΟ Πολιτιστικός Σύλλογος Αχλαδιωτών «Το Χρυσάμπελο(Κούμπαο)» συνεχίζοντας τις καλοκαιρινές του εκδηλώσεις φιλοξενεί το Σάββατο 10 Αυγούστου 2013 και ώρα 21:00 στην πλατεία του Αχλαδίου, μια ωραία θεατρική παράσταση.

Πρόκειται για την κωμωδία του Δημήτρη Ρήτα με τίτλο «Κύριε Υπουργέ, τι έγινε με το θέμα μ’;», σε σκηνοθεσία του συγγραφέα και μουσική και τραγούδια του γνωστού και καταξιωμένου συνθέτη Χρήστου Νικολόπουλου, έργο που, ως τώρα, το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας* παρουσίασε σε πάνω από 400 πόλεις και χωριά, σε όλη την Ελλάδα.

Κεντρικό στοιχείο της παράστασης είναι τα διάφορα «ρουσφέτια» που ζητούν οι ψηφοφόροι από τον φίλο τους Υπουργό, όταν ο Υπουργός επισκέπτεται το χωριό τους και όταν οι ίδιοι επισκέπτονται τον Υπουργό στο Υπουργικό του Γραφείο, στην Αθήνα.

αχλαδι θεατροΤα λογικά και, πολλές φορές, παράλογα αιτήματα των ψηφοφόρων δημιουργούν απίθανες κωμικές καταστάσεις που προσφέρουν άφθονο και αβίαστο γέλιο, χωρίς ύβρεις, χυδαιολογίες και φθηνές πολιτικολογίες.
Είναι έργο λαϊκό και πολύ επίκαιρο σήμερα. Μέσα από τις σκηνές του αναδεικνύονται και ήθη, έθιμα, νοοτροπία, χαρακτήρας, αντιλήψεις και προβλήματα των απλών ανθρώπων της ελληνικής μας επαρχίας.

Στίχοι τραγουδιών : Δημήτρης Ρήτας
Σενάριο – σκηνοθεσία: Δημήτρης Απ. Ρήτας
Μουσική: Χρήστος Νικολόπουλος

Είσοδος
Ενήλικες και παιδιά άνω των 12 ετών:6€
Παιδιά έως 12 ετών:3€

* Το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα θέατρα της Ελλάδας. Λειτουργεί από το 1984 ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που επιδιώκει πολιτιστικούς, κοινωνικούς και μορφωτικούς σκοπούς. Ιδρυτής και Διευθυντής του θεάτρου είναι ο Δημήτρης Απ. Ρήτας. Γράφει, σκηνοθετεί και παρουσιάζει με τους συνεργάτες του, κυρίως, ηθογραφικές κωμωδίες, έργα που τιμούν και προβάλλουν τη λαϊκή μας παράδοση.
Στη μέχρι τώρα πορεία του, το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας έχει να επιδείξει σημαντικούς πολιτιστικούς άθλους. Πραγματοποίησε, 1.353 παραστάσεις στην Ελλάδα, στη Γερμανία και Ελβετία, από το 1984 έως το 2009, συμβάλλοντας θετικά στην πολιτιστική αναβάθμιση της επαρχίας και στην αποκέντρωση, δίνοντας παράλληλα ώθηση στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξή της.
Δ ι ά ν υ σ ε 330.000 περίπου χιλιόμετρα, σε όλη την Ελλάδα κι Ευρώπη. Πολλές από τις διαδρομές αυτές έγιναν σε επικίνδυνους χωματόδρομους της ελληνικής επαρχίας, και, κυρίως, σε βουνά με μεγάλα υψόμετρα και χαράδρες, σε πολλά νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου πελάγους.
Ψυχαγώγησε 750.000 περίπου θεατές, κάθε ηλικίας κι επιπέδου, σε 594 πόλεις, χωριά, κλπ, σε όλη την Ελλάδα και Ευρώπη, με τις ηθογραφικές, κυρίως, κωμωδίες του Δημήτρη Απ. Ρήτα, έργα βραβευμένα με Πανελλήνια βραβεία.
Όλες οι παραστάσεις του Θεάτρου υπήρξαν εντυπωσιακές: Η πολυετής του προσπάθεια επαινείται από όλους, επώνυμους και ανώνυμους και χαρακτηρίζεται ως προσπάθεια «εθνικής σημασίας», λόγω του ότι προβάλλει τη λαϊκή μας παράδοση και έχει πολιτιστικό, κοινωνικό, ανθρωπιστικό και μορφωτικό χαρακτήρα.
Επίσης, οι παραστάσεις του χαρακτηρίζονται «πολιτιστικές ιεραποστολές», λόγω της σημαντικής προσφοράς και της μεγάλης επικινδυνότητας σε ορεινά και απομακρυσμένα χωριά της πατρίδας μας κλπ..
Γι’ αυτό, το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας καθορίστηκε ως νομικό πρόσωπο που επιδιώκει πολιτιστικούς σκοπούς, σύμφωνα με κοινή απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Οικονομικών και Οικονομίας.
Περισσότερες πληροφορίες για το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας:
http://www.pethekarditsas.gr/

 

 


Niki Giannoulidou