Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Μυρμιδόνες Στυλίδας • Αθλητικός Σύλλογος MMA
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

Το 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Τραγουδιού Στερεάς Ελλάδας στη Στυλίδα(φωτογραφίες & βίντεο)

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στη Στυλίδα ο τελικός του 2ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Τραγουδιού Στερεάς Ελλάδας.

Το κτίριο του ΟΣΚ στο Πάρκο του Λαού γέμισε από συμμετέχοντες ,φίλους τους και φίλους της μουσικής. 12 τραγούδια που έφτασαν στην τελική φάση ενώ οι συμμετέχοντες ήταν από όλη την Ελλάδα αλλά και από την Κύπρο.

Τα τραγούδια της τελικής φάσης ήταν τα εξής (με τη σειρά που εμφανίστηκαν):

1.Να προσέχεις τους ανθρώπους

2.Εγώ πλανιέμαι

3.Πρέπει να φύγω

4.Το κατάρτι

5.Φεύγω από ‘δω

6.Θα σ’αρνηθώ

7.Το πείσμα του έρωτα

8.Θα έρθεις

9.Ήλιος που ‘σβησε ένα δείλι

10.Στο ρυθμό της μουσικής

11.Η ζωή συνεχίζεται

12.Road Trip

1ο Βραβείο

“Θα σ’αρνηθώ”

συνθ: Σωτηροπούλου Ελευθερία Κανέλλα στιχ:Κώστας Μάρκου.ερμην: Χαρανιά Τερεζα

 

2ο Βραβείο

“Η ζωή συνεχίζεται”μουσικό σχήμα ‘Πολυσημία’

μουσική Γιώργος Μπίκος στίχοι Τασούλα Καραγεωργίου.

3ο Βραβείο

“Ήλιος που ‘σβησε ένα δείλι”

Συνθ:Γεωργία Κόμπου. Στιχ:Χατζηματθαιου Άθως.ερμην:Γιώργος Παπασολομώντος.

Ακούστε το τραγούδι “Θα σ’αρνηθώ” που κέρδισε το 1ο βραβείο  καθώς και τις δηλώσεις των νικητών

 

 

 

- Διαφήμιση -
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

4 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Στην αρχή σχολίασα την απουσία του Δημάρχου κ Γκλέτσου! Τώρα μετά το πέρας του φεστιβάλ-Σχολική Γιορτή την θεωρώ δικαιολογημένη!
  Ντροππή σε όλους τους διοργανωτές για όλο το φιάσκο της Εκδήλωσης! Από που να ξεκινήσει κανείς ! Απο τα ημιτελικά και την προχειρότητα τους! Είχαν σταυλισμένους τους καλιτέχνες στον δρόμο χωρίς καν να προσφέρουν δωρεάν ενα νερό! (οι συμμετέχοντες είχαν πληρώσει ένα ποσό για την συμμετοχή τους και κάλυψαν όλα τα έξοδα- Ας έβαζαν ένα νεράκι!!)
  Αίθουσα για τον τελικό με καρέκλες ελάχιστες-Διαφήμιση δεν έγινε καν στην τοπική αγορά αφού οι επισκέπτες μετά βίας ξεπέρασαν τους 40 ανθρώπους)
  Ακουστική κατά διόλου και ήχος απαράδεκτος!
  Διαγωνισμός και αξιοκρατία( εδώ γέλασε και το παρδαλό κατσίκι που λέει ο λαός αφού τα βραβεία απέσπασαν οι γνωστοί και φίλοι( την επόμενη ας το ονομάσουν το φεστιβάλ της παρέας)
  Επίλογος ούτε ένα χαρτάκι για τους συμμετέχοντες δεν δώσαν οι αθεόφοβοι!
  Και το τέλος ΝΤΡΟΠΗ στην κριτική επιτροπή!

  • Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που αναγράφεται κάπου η “αντί-φεστιβαλική” γνώμη έτσι ώστε να μπορέσω να απαντήσω.
   1. Καταρχήν όπως πολύ σωστά αναφέρατε. Οι συμμετέχοντες δίνουν ένα ποσό για την συμμετοχή τους. Αυτά είναι και τα μοναδικά έσοδα του Φεστιβάλ (αν εξαιρεθούν κάποιες χορηγίες φίλων επιχειρηματιών από τη “ΛΑΜΙΑ”). Όπως καταλαβαίνετε για να βγουν τα έξοδα για την ηχογράφηση και κυκλοφορία ενός δίσκου καθώς επίσης και για την ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης, τη διαφήμιση και όλα τα παράπλευρα έξοδα το ποσό που χρειαζόμαστε σαν παραγωγή ξεπερνά τις 7.000 ευρώ. Άρα κατά συνέπεια χρειαζόμαστε απλά για “να μη μπούμε μέσα” 240 συμμετοχές. Πράγμα αδύνατον αν αναλογιστεί κανείς ότι τόσες συμμετοχές δεν έχουν μαζέψει Φεστιβάλ τα οποία διέθεταν τεράστια ποσά για τη διαφήμιση τους. Οπότε από τη στιγμή που δεν είμαστε μία κρατικοδίαιτη εταιρεία προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό με τα δεδομένα που έχουμε. Να τονίσω εδώ πως η εκδήλωση ήταν και θα παραμείνει δωρεάν για το κοινό. Προφανώς ούτε σε εμάς άρεσε το ότι δεν μπορούσαμε να έχουμε κάποιες έστω ελάχιστες παροχές στους συμμετέχοντες και το αναγνωρίζουμε. Να συμπληρώσω όμως εδώ πως στο 1ο Φεστιβάλ όπου και αν απευθυνθήκαμε για να εξασφαλίσουμε τουλάχιστον κάποιες εκπτώσεις για τους συμμετέχοντες βρήκαμε πόρτες κλειστές. Χορηγοί από τη Στυλίδα;;; Μηδέν και στα 2 αυτά φεστιβάλ με εξαίρεση το stilida.com. Επίσης όπως έχουμε τονίσει και στο παρελθόν η “Οργανωτική Επιτροπή” δηλαδή η επιτροπή που διοργανώνει το Φεστιβάλ είναι ανοιχτή και μπορεί να συμμετάσχει όποιος θέλει και όχι απλά να εκφράσει την άποψη του αλλά και να την κάνει πράξη.
   2. Ο ημιτελικός.Ο ημιτελικός πραγματοποιήθηκε σε ένα από τα πιο οργανωμένα και αναγνωρισμένα studio της Στερεάς Ελλάδας και όχι μόνο. Ένα studio με εξαιρετικό εξοπλισμό και δυνατό βιογραφικό στα χέρια του. Αυτή η επιλογή έγινε ακριβώς γιατί στους περσινούς ημιτελικούς που πραγματοποιήθηκαν στο κτήριο του ΟΣΚ ο ήχος δεδομένου του ότι η διαδικασία δεν αφορούσε ακροατές και το κτήριο ήταν άδειο ο ήχος δεν ήταν ικανοποιητικός.
   3.Η Διαφήμιση. Τοποθετήθηκαν ακριβώς 100 αφίσες στη Λαμία και 70 στη Στυλίδα. Σε ποια άλλη εκδήλωση τοποθετούν τόσες αφίσες; Επίσης προβληθήκαμε στον ιστότοπο με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα της Στυλίδας (το stilida.com) είχαμε διαφήμιση σε έναν από τους μεγαλύτερους σε ακροαματικότητα σταθμούς της Φθιώτιδας (Μελωδία 88). Τι θέλαμε να διαφημίσουμε; Μια ΔΩΡΕΑΝ εκδήλωση.
   4.Ήχος. Όσον αφορά τους ανθρώπους που δούλεψαν στον ήχο αφού σημειώσω ότι όλοι οι συμμετέχοντες έμειναν ευχαριστημένοι να αναφέρω πως ο εξοπλισμός ήταν ο καλύτερος δυνατός που υπάρχει στην περιοχή. Επιπλέον οι ηχολήπτες έχουν τη πιο δημοφιλή δράση από όλους τους συναδέλφους τους.Τώρα το αν ο χώρος είναι κατάλληλος για εκδηλώσεις…Μάλλον η διοργάνωση δεν είναι αρμόδια για αυτό το θέμα.
   5.Αξιοκρατία. Κανένας από τους συμμετέχοντες δεν έθιξε καν το θέμα της αξιοκρατίας. Το φεστιβάλ έχει δημιουργήσει τέτοιες δομές που το κάνουν “ΑΔΙΑΒΛΗΤΟ”. Όποιος συμμετέχων ή όποιος από το κοινό αμφιβάλλει για το αποτέλεσμα μπορεί πολύ απλά να κλείσει ένα ραντεβού και να “βάλουμε κάτω” τα τραγούδια να το συζητήσουμε για το αν κρίναμε σωστά σαν επιτροπή. Τώρα το σχόλιο για τους γνωστούς και τους φίλους. Το να προσπαθήσω να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας δεν έχει νόημα αλλά ας το κάνω με ένα παράδειγμα. Έστω ότι ένας φίλος θέλει να βγάλει δίσκο. Είναι φίλος οπότε σε εμένα θα έρθει για να βγάλουμε το δισκάκι.Προφανώς με συμφέρει να κάνω κυκλοφορία εκτός Φεστιβάλ για ένα και μόνο λόγο. “ΈΧΩ ΕΣΟΔΑ”.Τώρα κατά τα άλλα συνήθως μπορείς να αποδείξεις τις σχέσεις που έχεις με κάποιον και όχι το αντίθετο. Να θυμίσω πως το 1ο και το 2ο Βραβείο είναι από Αθήνα τα παιδιά και το 3ο από την Κύπρο.Δε νομίζω να είμαστε τόσο διάσημοι σαν εταιρεία.
   Στις εποχές που ζούμε βλέπουμε φαντάσματα. Και εμείς από την άλλη κάνουμε μια προσπάθεια που στο παρελθόν παρόμοιες προσπάθειες έχουν στιγματιστεί. Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν για τίποτα. Όποιος αμφιβάλλει όμως εφόσον του δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχει από μέσα ας τη χρησιμοποιήσει και μετά ας εκφράσει τη γνώμη του.Η κριτική απ’έξω δημιουργεί ψευδείς εντυπώσεις. Νιώθω τουλάχιστον αδικημένος όταν χωρίς καμία απολύτως βοήθεια από κανέναν οι οποιεσδήποτε ευθύνες πέφτουν σε λάθος φορείς.

   Τέλος όπως είχα αναφέρει και σε κάποιον κύριο πέρυσι:” Εάν έχετε οποιοδήποτε στοιχείο περί νοθείας ή γενικότερα κάποιο στοιχείο το οποίο να αποδεικνύει ότι η επιτροπή έκρινε με άλλα από τα κανονικά κριτήρια να το παραθέσετε.Ειδάλλως καλό θα ήταν να ανακαλέσετε διότι τότε δεν είναι η άποψη σας αλλά ψέμα”.

   Με εκτίμηση
   Τσιρώνης Αυγέρης
   Υπεύθηνος Παραγωγής
   Μέλος Κριτικής Επιτροπής

 2. Μάθε πρώτα να γράφεις το υπεύθυνος σωστά Αυγέρη και μετά γράφε φανφάρες! Από τα τραγούδια στις πρώτες θέσεις καταλάβαμε ότι μόνο ακριβοδίκαιο δεν ήταν το πανηγυράκι σας, γιατί για πανηγυράκι πρόκειται. .Άκου εκεί σχολείο σε φεστιβάλ τραγουδιού με θεατρική εμφάνιση και φάλτσα έως εκεί που δεν πάει…έλεος.Τι να πούμε για το τρίτο βραβείο; Ότι καλύτερα τραγουδούν στην γειτονιά μου στα ρεμπετάδικα;. Όσο για το πρώτο…γλυκανάλατο και σχεδόν μέτριο με μία καλή εμφάνιση (ποιος άραγε την προώθησε;). Που σημαίνει ότι πάπαλα το φεστιβάλ και μάλιστα Πανελλήνιο…Κρίμα στους συμμετέχοντες που ήρθαν από μακριά σε ένα φεστιβάλ της παρέας και όχι ολόκληρης της Ελλάδας!

 3. Σχετικά με το τραγούδι που πήρε το τρίτο βραβείο νομίζω ο κ. Νικόλας ΒΟρτίδης καλύτερα να πάει να ανοίξει τα αυτιά του για να ακούει καλύτερα….όχι μόνο ήταν ένα πολύ αξιόλογο κομμάτι , ποιοτικό και σωστή μουσική αλλά υπέροχη ερμηνεία και εκτέλεση από τα όργανα. Είστε άσχετος λυπάμαι που θα το πώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Αναβάθμιση των σχολικών υποδομών του Δήμου Στυλίδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Έπειτα από την συνάντηση της 01/02/2024 με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων του Δήμου μας με σκοπό την...
- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -