Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

Ξεκινούν τα έργα στην Ι.Μ. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Νεράιδας

Σημαντική ήταν η σημερινή ημέρα της Εορτής της Συνάξεως των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, ημέρα κατά την οποία εορτάζει η διαλελυμένη Ιστορική Ιερά Μονή Ταξιαρχών Νεράιδας Στυλίδος. Οι συντονισμένες προσπάθειες διασώσεως και επανασυστάσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών από την ημέρα της αναλήψεως των καθηκόντων του μέχρι σήμερα, σε συνεργασία με τον Δήμο Στυλίδος και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδος και Ευρυτανίας, όπως φαίνεται αποδίδει καρπούς.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του Σεβασμιωτάτου στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στη Λαμία, σύσκεψη εργασίας μεταξύ του Σεβασμιωτάτου, της Δημάρχου Στυλίδος κ. Βιργινίας Στεργίου και της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδος και Ευρυτανίας κ. Έφης Καράντζαλη, κατά την οποία αφενός μεν ολοκληρώθηκε το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης για το έργο του περιτειχίσματος της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Νεράϊδας Στυλίδος ενώ ήδη ξεκινά άμεσα το έργο περίδεσης του Καθολικού. Παράλληλα δε ο Δήμος Στυλίδος βελτίωσε και την οδοποιία για την ευκολότερη πρόσβαση στη Μονή, όπου είναι και οι τρεις άμεσες σημαντικές παρεμβάσεις προκειμένου να σωθεί το μνημείο και να δοθεί η δυνατότητα περαιτέρω αξιοποιήσεως.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών ευχαρίστησε τον Δήμο Στυλίδος και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδος και Ευρυτανίας και το Υπουργείο Πολιτισμού, αλλά δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, ο οποίος μερίμνησε για την χρηματοδότηση   του έργου, του οποίου η προγραμματική σύμβαση θα υπογραφεί και αναμένεται άμεσα να δημοπρατηθεί και να ξεκινήσει.

Επίσης το επόμενο στάδιο και επόμενο μεγάλο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση είναι η σύνταξη της μελέτης για την περαιτέρω ανάπτυξη και επαναλειτουργία της Μονής.

Ακολουθεί το σχετικό Δελτίο Τύπου του Δήμου Στυλίδας

 Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021 στο γραφείο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στη Λαμία σύσκεψη εργασίας μεταξύ του Σεβασμιωτάτου, της Δημάρχου Στυλίδας κας Βιργινίας Στεργίου και της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδος και Ευρυτανίας κας Έφης Καράντζαλη σχετικά με την σύνταξη προγραμματικής σύμβασης για το έργο του περιτειχίσματος της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Νεράιδας Στυλίδας.

Η ημέρα της Εορτής της Συνάξεως των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, ημέρα κατά την οποία εορτάζει η Ιστορική Ιερά Μονή Ταξιαρχών Νεράιδας έμελλε να συνδεθεί, συμβολικά και ουσιαστικά, με την ευόδωση της σημαντικής για το Δήμο Στυλίδας και την τοπική κοινωνία, προσπάθειας αποκατάστασης του Ιερού αυτού Μνημείου και της περαιτέρω αξιοποίησής του.

Επιπλέον, η Έφορος Αρχαιοτήτων ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει άμεσα το έργο της περίδεσης του Καθολικού, προκειμένου να διασωθεί το μνημείο και να δοθεί η δυνατότητα περαιτέρω συντήρησης και αξιοποίησης. Το επόμενο στάδιο θα είναι η σύνταξη της μελέτης για την επαναφορά του μνημείου στην αρχική του κατάσταση και η επαναλειτουργία της Ιεράς Μονής.

Ευχαριστούμε θερμά το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ. Συμεών για την καθοριστική συμβολή του στη χρηματοδότηση, την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων κα Καράντζαλη για τη πολύτιμη συνεργασία και τον πολιτιστικό σύλλογο Νεράιδας για το πραγματικό ενδιαφέρον τους μέσα από συνεχείς και ουσιαστικές προσπάθειες για τη διάσωση του μνημείου. Θα ήταν βέβαια παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά μας.

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Στυλίδας

                                                                                             

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Στυλίδα: Οι εθελοντές διασώστες δώρισαν ένα αμαξίδιο στο Κέντρο Υγείας Στυλίδας

Ένα αναπηρικό αμαξίδιο δώρισε τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στο Κέντρο Υγείας Στυλίδας η Διασωστική Ομάδας Εθελοντών Στυλίδας. Μπράβο τους!
- Διαφήμιση -
Σκάρλας • Moto Service

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -