0
Δημοσιεύτηκε 30 Μαρ 2021, 10:04   /   ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
 
 

Ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Στυλίδας

thumbnail

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ                                            

                                                                                             Στυλίδα 29-03-2021

Στις 27 Μαρτίου 2021, ημέρα Σάββατο, δύο νέα παιδιά ο Κυριαζής Απόστολος και ο Μπαμπαούσης Βασίλειος μας εξέπληξαν ομολογουμένως ευχάριστα. Τα συναντήσαμε τυχαία σε περίπατό μας στο μνημείο του Εθνικού μας ήρωα Νικόλαου Κασομούλη, που τα παρακολουθήσαμε να ασχολούνται με το πλύσιμο, τον καθαρισμό του μνημείου και το φρεσκάρισμα της γραφής των ξεθωριασμένων πια από το πέρασμα των χρόνων γραμμάτων του μνημείου.

    Σαν μέλη του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ-ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΥΛΙΔΑΣ, αλλά και σαν πολίτες της Στυλίδας, συναισθήματα δέους και περηφάνειας πλημμύρισαν την καρδιά και την ψυχή μας. Η πράξη των παιδιών αυτών είναι πράγματι αξιέπαινη και θα πρέπει να γεμίζει με υπερηφάνεια τόσο τους γονείς τους όσο και όλους μας.

Η ενέργεια αυτή σίγουρα δεν αντικαθιστά τις δάφνες και τις τιμές που αναλογούν στον ήρωα και ενθυμηματογράφο του 1821 Νικόλαο Κασομούλη, αποτελεί αδιαμφισβήτητα όμως εκ μέρους των παιδιών αυτών δείγμα παιδείας, πολιτισμού και συνείδησης της ανυπέρβλητης θυσίας και της υπέρτατης προσφοράς του ήρωα.

Είναι τόσο παρήγορο τα νέα παιδιά να θυμούνται πάντα την ιστορία του τόπου και της Ελλάδας μας. Εμείς τα συγχαίρουμε και ευχόμαστε να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση.

Το Δ.Σ.


Niki Giannoulidou