0
Δημοσιεύτηκε 7 Ιούν 2012, 12:50   /   ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
 
 

Εναρξη Εργασιων 8ου Διεθνούς Συνεδρίου Μειονοτικής Επιρροής!!!

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012, στο παλιό Δημοτικό Σχολείο της Τ.Κ. Παλαιοκερασιάς του Δήμου Στυλίδας, η έναρξη εργασιών του 8ου Διεθνούς Συνεδρίου Μειονοτικής Επιρροής, με τη συμμετοχή επιφανών ερευνητών από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Τελώντας υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχολογίας, του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστήμιου και του τμήματος Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.  Διοργανωτές του Συνεδρίου είναι ο καθηγητής Πειραματικής – Κοινωνικής Ψυχολογίας και πρώην Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου, κ. Στάμος Παπαστάμου, ο αναπληρωτής καθηγητής Πειραματικής – Κοινωνικής Ψυχολογίας κ. Γεράσιμος Προδρομίτης  κι ο επίκουρος καθηγητής Κοινωνικής Ψυχολογίας και Μ.Μ.Ε. κ. Αντώνιος Γαρδικιώτης.

Ο θεσμός του συγκεκριμένου συνεδρίου ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1960, με έναυσμα τις πρωτοποριακές έρευνες στην Κοινωνική Επιρροή από τον Γάλλο καθηγητή SergeMoscovici και αποσκοπεί στην ανταλλαγή απόψεων ερευνητών απ’ όλο τον Κόσμο, οι οποίοι ασχολούνται ενεργά με την έρευνα πάνω στις διαδικασίες μέσω των οποίων γεννιούνται και διαδίδονται νέες ιδέες, σε ό,τι αφορά το πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι.

Τις εργασίες του Συνεδρίου άνοιξε ο καθηγητής κ. Παπαστάμου και ακολούθησαν ομιλίες από , την κα Charlane Nemeth, καθηγήτρια στο Berkley University Καλιφόρνιας και τον ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου της Γενεύης, κ.  Willem Doise.

Στο Συνέδριο συμμετέχουν επιφανείς ερευνητές, των οποίων η επιλογή  γίνεται με βάση τις επιστημονικές τους δημοσιεύσεις, ενώ μετά το  τέλος των εργασιών θα εκδοθεί βιβλίο με όλες τις εργασίες του συνεδρίου, στην Αγγλική γλώσσα

Κατά την έναρξη των εργασιών, διαβάστηκε χαιρετισμός του Δημάρχου Στυλίδας, Απόστολου Γκλέτσου, ο οποίος ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους και ειδικά τον κ. Παπαστάμου για την προσφορά του στην περιοχή, ευχόμενος παράλληλα καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου.

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες στο Συνέδριο είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία σύντομη παρουσίαση της εφαρμογής “Greece: HistoryandCulture” από τον συνδημιουργό της, κ. Τάσο Βούλγαρη. Παράλληλα, μετά από ευγενική χορηγία του ξενοδοχείου “BayHoliday” στον Καραβόμυλο, δωρίστηκαν στους συμμετέχοντες κωδικοί, με τους οποίους μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν την εφαρμογή. Με την παραπάνω παρουσίαση, ο Δήμος Στυλίδας θέλησε να δείξει στους επιφανείς φιλοξενούμενούς του, πως η παραγωγή καινοτόμων ιδεών δεν έχει παύσει στην Ελλάδα και μάλιστα στην περιφέρειά της, ακόμη και στην περίοδο οικονομικής κρίσης που διάγει η χώρα μας.

Η φιλοξενία του Συνεδρίου στην Τ.Κ. Παλαιοκερασιάς άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους συμμετέχοντες, στους οποίους δόθηκαν ως αναμνηστικό δώρο συσκευασίες ελιάς, μετά από ευγενική χορηγία τοπικού παραγωγού.

Ο Δήμος Στυλίδας εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς τους συμμετέχοντες και τους διοργανωτές του Συνεδρίου, καθώς και σε όσους εργάστηκαν για την επιτυχή πραγματοποίηση της έναρξης των εργασιών του, στην Ανατολική Φθιώτιδα. 
ΠΑΛΑΙΟΚΕΡΑΣΙΑ


Admin1