0
Δημοσιεύτηκε 12 Δεκ 2014, 15:03   /   ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
 
 

Φθιώτιδα:Έκθεση Υφαντικής Τέχνης από 17 έως 21 Δεκεμβρίου

img 8666 0 1 ΦΘΙΩΤΙΔΑ ΣΧΟΛΗ ΥΦΑΝΤΙΚΗΣ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΕΚΘΕΣΗ ΥΦΑΝΤΙΚΗΣ

Στην προσπάθεια της διαφυλάξεως του πολιτισμού συστηματικά εργάζεται η Ιερά Μητρόπολή μας, ώστε δικαίως να εισπράττει τους επαίνους εκείνων, που αγαπούν τον πολιτισμό και αγωνιούν για την απνευμάτιστη πορεία της σημερινής καταναλωτικής κοινωνίας.

Στον τομέα αυτό λειτουργεί και η Σχολή Υφαντικής, η οποία στεγάζεται σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο του Πνευματικού Διοικητικού Κέντρου, με 6 αργα­λειούς και όλα τα απαραίτητα υλικά για την λειτουργία της και προσφέρει σπάνια και περιζήτητα έργα υφαντουργείας, τα οποία με ζήλο και μεράκι δημιουργούν οι μαθήτριες της Σχολής.

Με σκοπό λοιπόν την προβολή και την διάδοση της υφαντικής τέχνης, η Ιερά Μητρόπολή μας διοργανώνει έκθεση Υφαντικής Τέχνης στη μεγάλη αίθουσα του Πνευματικού – Διοικητικού Κέντρου, στη συμβολή των οδών Αγράφων και Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Νέα  Άμπλιανη, όπου ο Ιερός Ναός του Αγίου Εφραίμ.

Τα εγκαίνια της εκθέσεως θα πραγματοποιήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου αμέσως μετά την εκδήλωση της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας, που θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο.

Σας καλούμε να παρευρεθείτε στην τελετή των εγκαινίων και να επισκεφθείτε την έκθεση υφαντικής, για να προμηθευτείτε τα παραδοσιακά υφαντά, που δημιούργησαν οι μαθήτριες της Σχολής Υφαντικής.

Η έκθεση θα διαρκέσει από 17 έως 21 Δεκεμβρίου και θα λειτουργεί 9 το πρωί με 12 το μεσημέρι και 5 με 7 το απόγευμα.

Σας περιμένουμε όλους την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου το απόγευμα στα εγκαίνια της εκθέσεως. 

ΕΚ ΤΗς ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ


Niki Giannoulidou

 
Niki Giannoulidou