0
Δημοσιεύτηκε 25 Νοέ 2012, 07:00   /   ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
 
 

Ο φετινός Εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Λαμία 20-11-2012

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης .

Η Ενωμένη Εθνική Αντίσταση κατά του φασιστικού άξονα και ιδιαίτερα του γερμανισμού , αποτελεί , συνέχεια του έπους του ‘ 40 και σηματοδοτεί την ενότητα και την πίστη του λαού μας στην υπεράσπιση των ιδανικών της φυλής μας .

Η αντιστασιακή δράση στο Νομό Φθιώτιδας κορυφώνεται και καταξιώνεται στο ηρωικό κατόρθωμα της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου , που τσάκισε τα επεκτατικά όνειρα του φασισμού σε παγκόσμιο επίπεδο και τον οδήγησε σε οδυνηρή ήττα.

Ο εορτασμός της επετείου αποτελεί χρέος των Πανελληνίων για την απότιση του οφειλόμενου φόρου τιμής κι ευγνωμοσύνης στους Αγωνιστές και τους αθανάτους νεκρούς της Εθνικής Αντίστασης 

.

Ο φετινός εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης θα γίνει σε ολόκληρη την Επικράτεια στις 25 Νοεμβρίου 2012 , ημέρα Κυριακή . 

Το πρόγραμμα του εορτασμού περιλαμβάνει :

α)Γενικό σημαιοστολισμό σε ολόκληρο το Νομό από της ογδόης πρωινής ώρας μέχρι δύσης του ηλίου , την ημέρα της εορτής .

β) Φωταγώγηση των Δημοσίων , Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων του Νομού , καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ και Τραπεζών από τη δύση του ηλίου της 25ης Νοεμβρίου μέχρι τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 26ηςΝοεμβρίου .

Κατόπιν των ανωτέρω , παρακαλούμε να φροντίσετε , ώστε ο εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης να έχει παλλαϊκό χαρακτήρα και την αρμόζουσα λαμπρότητα .

Τέλος , σας συναποστέλλουμε την πρόσκληση με το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Πανελλήνιου εορτασμού της Επετείου της Εθνικής Αντίστασης 1941-44 , που θα πραγματοποιηθεί στο Γοργοπόταμο και παρακαλούμε όλες τις Αρχές , ΟΤΑ , διάφορους φορείς και το Λαό του Νομού Φθιώτιδας , να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις .

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ


Niki Giannoulidou