0
Δημοσιεύτηκε 7 Δεκ 2017, 16:35   /   ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
 
 

Γιορτή αφιερωμένη στον παππού & τη γιαγιά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καραβομύλου


     Γιορτή αφιερωμένη στην τρίτη ηλικία στις αγαπημένες γιαγιάδες και στους αγαπημένους παππούδες πραγματοποίησε ο Λαογραφικός και Πολιτιστικός σύλλογος Καραβόμυλου το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στο διδακτήριο του Δημοτικού Σχολείου.
  Η γιορτή ήταν αφιερωμένη στην τρίτη ηλικία και περιελάμβανε ομιλία από την διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Εχιναίων, κα Μπλούνα Μαρία. Τονίστηκε ο ρόλος της γιαγιάς και του παππού στην οικογένεια και στην κοινωνία. Τα βιώματά τους, τους κάνουν ακόμα πιο σοφούς και αυτό το μοιράζονται με τους νεότερους και κυρίως με τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους. Πρέπει να τους συμπεριφερόμαστε με αγάπη και σεβασμό γιατί το αξίζουν και να θεωρούνται ισότιμα μέλη μέσα στην οικογένεια και την κοινωνία.
   Στη συνέχεια μαθητές από τον Καραβόμυλο με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κας Ντούκα Τριανταφυλλιάς διάβασαν εργασίες για τη γιαγιά και τον παππού, απήγγειλαν ποιήματα και τραγούδησαν τραγούδια αφιερωμένα στον παππού και στην γιαγιά.
     Οι γιαγιάδες κα. Τριανταφύλλου Δήμητρα και κα. Νικολοπούλου Αργυρούλα, διηγήθηκαν βιωματικές ιστορίες απ΄ τα παλιά.
     Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ.ος Πασπάλης Κωνσταντίνος ως ηθοποιός ξεδιπλώνοντας τις υποκριτικές του ικανότητες απάγγελλε με τη σειρά του ποίημα αφιερωμένο στον παππού και τη γιαγιά.
  Η εκδήλωση έκλεισε με τη Χορωδία του Μουσικού Ομίλου Στυλίδας, όπου μάγευσε με την ερμηνεία των τραγουδιών της. Τα τραγούδια συνόδευσε με την κιθάρα τους ο εκπαιδευτικός Μουσικής και μέλος της χορωδίας κ.ος Κακαβελάκης Νικόλαος.
  Θερμά συγχαρητήρια στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, με την προσδοκία ότι θα υπάρξει και συνέχεια στη προσπάθειά τους.


Niki Giannoulidou