0
Δημοσιεύτηκε 26 Ιαν 2014, 12:44   /   ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
 
 

Η εορτή του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στην Παραλία Ραχών

ΕΟΡΤΗ ΑΓ.ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ 2014 ΡΑΧΕΣ (2)

Η μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου εορτάσθηκε με λαμπρότητα το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Παραλίας Ραχών.

Στην πανηγυρική θεία Λειτουργία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος με τη συμμετοχή πολλών ιερέων ομόρων ενοριών και έψαλαν δύο βυζαντινοί χοροί υπό τις διευθύνσεις του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας κ. Ευθυμίου Τσούμα και του Πρωτοψάλτου του Ναού κ. Οδυσσέα Καλοδήμου.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφερθείς στον  τιμώμενο άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο ετόνισε ότι υπήρξε μιμητής του Χριστού, ο καλός ποιμήν που με τον ποιμενικό αυλό της θεολογίας του, εξημέρωσε τα ήθη των ανθρώπων, διέλυνε τα μαύρα σύννεφα της αρειανικής αιρέσεως και εχάρισε στην Εκκλησία την γαλήνη.   Ευχήθηκε τέλος να είναι ακοίμητες οι προσευχές του για όλους, να μεριμνά για όλο τον κόσμο που βρίσκεται σε αναστάτωση αλλά και για την Εκκλησία, η οποία σε όλες τις εποχές δέχεται κύματα και κλυδωνίζεται και έχει ανάγκη από καλούς και στιβαρούς ποιμένες για να κρατήσουν το πλοίο εις ευθεία γραμμή και το πλήρωμα εν γαλήνη και ασφαλεία.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Εφημέριος της Ενορίας και Αρχιερατικός Επίτροπος Πελασγίας, Πρωτοπρ. π.  Δημήτριος Τσάμης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο διότι με την παρουσία του ελάμπρυνε έτι περισσότερο την πανήγυρη και του προσέφερε αναμνηστικό δώρο.

Κατά την διάρκεια του κεράσματος που προσεφέρθη στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο παρουσία των επισήμων και των ενοριτών ο Σεβασμιώτατος μίλησε και πάλι στους παρευρισκομένους αναφερθείς μεταξύ άλλων στην χρησιμότητα των Πνευματικών Κέντρων, τα οποία καθίστανται χώροι πνευματικής καλλιέργειας των ενοριτών, αλλά και στην ανάγκη συνεργασίας Εκκλησίας και τοπικής αυτοδιοικήσεως, για την διακονία του συνανθρώπου.

Στην πανήγυρη παρέστησαν ο Δήμαρχος Στυλίδος κ. Απόστολος Γκλέτσος με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Λιμενάρχης Στυλίδος κ. Κυριάκος Λιάκος, ο Διοικητής του Αντλιοστασίου Καυσίμων Ραχών Επισμηναγός κ. Δημήτριος Πεττός, οι Διευθυντές του Γυμνασίου κ. Ανδρέας Αγγελακόπουλος και του Λυκείου Στυλίδος κ. Γεώργιος Καραλάιος με αντιπροσωπία μαθητών και πλήθος πιστών.

imfth.gr


Niki Giannoulidou