0
Δημοσιεύτηκε 25 Δεκ 2013, 16:55   /   ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
 
 

Ο εορτασμός των Χριστουγέννων από την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας

μητροπολη χριστουγεννα

Με πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου, εορτάσθηκε η μεγάλη Δεσποτική εορτή την Ενανθρωπήσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Στην Ποιμαντορική Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, η οποία ανεγνώσθη σε όλους τους Ναούς της Μητροπόλεώς μας τονίσθηκε ότι ημπορεί τα φετινά Χριστούγεννα να έχουν πιο πολύ αποτυπωμένη τη δοκιμασία, που περνά ο λαός μας, πλην όμως κάθε Χριστούγεννα και κάθε μέρα ο άνθρωπος, που ζει μακριά από τον Θεό, αντιμετωπίζει τα δεινά που επισωρεύει στον κόσμο η χωρίς Θεό ζωή, η χωρίς Χριστό κοινωνία, η χωρίς δικαιοσύνη νομοθεσία και όχι μόνο αντιμετωπίζει, αλλά και ο ίδιος κατασκευάζει και προ­κα­λεί, με αποτέλεσμα ο κόσμος να γίνεται μια φυλακή με φυλακισμένο τον ίδιο τον άνθρωπο και ολόκληρη την κοινωνία.

Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη εποχή ο κόσμος και ιδιαίτερα η πατρίδα μας έχει ανάγκη από την ευδοκία της Βηθλεέμ για να σταθεί και μη παραφρονήσει, για να εμψυχωθεί και μη δειλιάσει, για να βρει το φως μέσα στο πυκνό σκοτάδι της απελπισίας. Το μήνυμα των Αγγέλων προς τους ποιμένες της Βηθλεέμ είναι σάλπισμα ελπίδος και χαράς για όλους εμάς: «Μή φοβεῖσθε• ἰδού γάρ εὐαγγελίζομαι ὑμῖν χαράν μεγάλην, ἥτις ἔσται παντί τῷ λαῷ, ὅτι ἐτέχθη ὑμῖν σήμερον Σωτήρ, ὅς ἐστί Χριστός Κύριος…» (Λουκ. 2,11).

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Δήμαρχος Σίφνου Ανδρέας Μπαμπούνης, ο Αντιδήμαρχος Λαμιέων κ. Ηλιόπουλος και πλήθος πιστών που από νωρίς το πρωί είχαν κατακλυσει τον Μητροπολιτικό Ναό.

imfth.gr


Niki Giannoulidou