0
Δημοσιεύτηκε 15 Ιαν 2015, 10:34   /   ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
 
 

Ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα της 695 ΑΒΠ στο Αυλάκι Στυλίδας

695 αυλακι βασιλοπιτα (3)Την Αγιοβασιλόπιτα της 695 Αποθήκης Βάσεως Πυρομαχικών στο Αυλάκι, ευλόγησε την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, μετά από πρόσκληση του Διοικητού Συνταγματάρχου (ΥΠ) κ. Γεωργίου Μουρουζίδη.

695 αυλακι βασιλοπιτα (13)

Στη σύντομη προσλαλιά του ο Ποιμενάρχης μας αφού ευχαρίστησε τον κ. Διοικητή για την πρόσκληση εδήλωσε ότι τιμά πάντοτε τον Στρατό και τους ανθρώπους του, διότι αισθάνεται πολύ κοντά στις αρχές και τα ιδανικά που εμφορείται ο ένδοξος Ελληνικός Στρατός. Ευχήθηκε δε σε όλους υγεία, δύναμη και πραγματική ευτυχία, η οποία δεν υπάρχει μόνο στα επίγεια και υλικά αγαθά αλλά πρωτίστως στα πνευματικά.

Εις ανάμνησιν της ημέρας και εις ένδειξιν τιμής, εκτιμήσεως και αγάπης προς το πρόσωπο του Διοικητού ο Σεβασμιώτατος του προσέφερε το Μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και στους λοιπούς μάχιμους και αποστράτους στρατιωτικούς από μία Καινή Διαθήκη.

Ο Διοικητής κ. Μουρουζίδης με τη σειρά του ευχαρίστησε με θερμά λόγια όλους όσοι παρευρέθησαν στην εκδήλωση τονίζοντας ότι η παρουσία τους, οπλίζει τους στρατιωτικούς με δύναμη ώστε στους δυσκόλους αυτούς καιρούς να ανταποκρίνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις υποχρεώσεις τους.

Μετά την τελετή παρατέθηκε δεξίωση κατά τη διάρκεια της οποίας ο Σεβασμιώτατος είχε μία ευχάριστη συνομιλία με τους στρατιωτικούς ενώ είχε και μία ιδιαίτερη επικοινωνία με την επταμελή ομάδα Πυροτεχνουργών από την Λεμεσό της Κύπρου.

695 αυλακι βασιλοπιτα (11)

Την εκδήλωση ετίμησαν με την παρουσία τους ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος ε.α. Δημήτριος Γράψας, ο Υποδιοικητής του ΚΕΥΠ Συνταγματάρχης Βασίλειος Μπέλλος, ο Διοικητής του 36ου Λόχου Διαβιβάσεων Ταγματάρχης κ. Γεώργιος Καρπέτας, άλλοι Διοικητές και εκπρόσωποι Στρατιωτικών Μονάδων της Φθιώτιδος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Φθιώτιδος κ. Μπούρας και άλλοι απόστρατοι Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί,  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λαμιέων κ. Αθανάσιος Κλειτσάκης, οι Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Οπλίτες και πολιτικό προσωπικό του Στρατοπέδου και άλλοι εκπρόσωποι φορέων της περιοχής.

695 αυλακι βασιλοπιτα (1) 695 αυλακι βασιλοπιτα (2) 695 αυλακι βασιλοπιτα (4) 695 αυλακι βασιλοπιτα (5) 695 αυλακι βασιλοπιτα (6) 695 αυλακι βασιλοπιτα (7) 695 αυλακι βασιλοπιτα (8) 695 αυλακι βασιλοπιτα (9) 695 αυλακι βασιλοπιτα (10) 695 αυλακι βασιλοπιτα (12)

Ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα της 695 ΑΒΠ στο Αυλάκι Στυλίδος


Niki Giannoulidou