0
Δημοσιεύτηκε 5 Αυγ 2021, 19:01   /   ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
 
 

Προεόρτια Μεταμορφώσεως στην παλαιά Στυλίδα

1_326

Στο Ιστορικό Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στην Παλαιά Στυλίδα κήρυξε τον Θείο Λόγο σήμερα το πρωί 5 Αυγούστου,  παραμονή της Δεσποτικής Εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ευλογώντας το έθιμο των Στυλιδιωτών, οι οποίοι κάθε χρόνο αυτή την ημέρα τελούν στο Ναό Θεία Λειτουργία.

Ο Ιερός Ναός είναι  κτίσμα του 1880  και αποτέλεσε τον πρώτο Μητροπολιτικό Ναό της Στυλίδας, ενώ τα έτη 1998 και 1999, όταν ο κάηκε ο μεγαλοπρεπής Ναός του Αγίου Αθανασίου χρησιμοποιούταν ως Ενοριακός Ναός.

mef_6224

Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Ακολουθία της Αρτοκλασίας και συνεχάρη τους πιστούς κατοίκους της περιοχής που συνεχίζουν την ιερά αυτή παράδοση της Στυλίδας, στο δε κήρυγμά του αναφέρθηκε στον πόθο της Μεταμορφώσεως, που καλούμαστε να καλλιεργούμε οι πιστοί προκειμένου να φτάσουμε στην θέωση, η οποία είναι ο σκοπός της ζωής μας.

mef_6209 Ο κ. Συμεών στο κήρυγμά του επικεντρώθηκε στην διδασκαλία της Εκκλησίας μας σχετικά με τους τρόπους, που μας έχουν υποδείξει οι Άγιοι Πατέρες προκειμένου με την πνευματική και μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας μας να αναζωπυρώνουμε τον πόθο της Μεταμορφώσεως στην ζωή μας

mef_6269

ΠΗΓΗ  imfth.gr


Niki Giannoulidou