Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών
Μυρμιδόνες Στυλίδας • Αθλητικός Σύλλογος MMA

ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΡΟΠΑΙΟΝ 2012-ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ

Aυτοθυσία, υπακοή, γενναιότητα, ελευθερία…
Οι Θερμοπύλες είναι ένας τόπος μαρτυρίας, που αποπνέει τις πολιτισμικές αξίες των Σπαρτιατών, αυτές που έκαναν τον Ξέρξη να απορεί για εκείνους τους τρομερούς πολεμιστές, που χτένιζαν τα μαλλιά τους καθώς ετοιμάζονταν να δεχθούν έναν ωραίο θάνατο.

Πρόκειται για ένα συμβολικό κατόρθωμα των ιδιόρρυθμων ελληνικών χαρακτηριστικών, τα οποία συνθέτουν την ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ στο όνομα μιας υψηλότερης συλλογικής υπόθεσης, της φιλοπατρίας και της ελευθερίας.
Η μάχη των Θερμοπυλών αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές μάχες στην ελληνική και στην παγκόσμια ιστορία, πρωτίστως από ηθική άποψη. Οι Σπαρτιάτες πολέμησαν γενναία εναντίον εχθρού υπέρτερου σε όγκο και παρέμειναν στις θέσεις τους, πολεμώντας μέχρι το τέλος, γνωρίζοντας ότι η σύγκρουση ήταν άνιση. Αποτελούν διαχρονική πηγή έμπνευσης και λαμπρό παράδειγμα αυτοθυσίας για την πατρίδα.

Κάθε Σεπτέμβριο, ξεκινώντας απο το 2011, οργανώνεται το “Λεωνίδα Τρόπαιον”, μια Πορεία Τιμής 25 χλμ στο όρος Καλλίδρομο, ακολουθώντας τη διαδρομή της Ανοπαίας Ατραπού, με τέρμα το Μνημείο του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες. Η συμμετοχή είναι ανοικτή σε όλους εκείνους που μπορούν να βαδίσουν όλη την απόσταση.
Η εκδήλωση είναι μια πρωτοβουλία ιδιωτών με μοναδικό κίνητρο την τιμητική προβολή της ιστορικής Μάχης των Θερμοπυλών και του Λεωνίδα και ΔΕΝ έχει σχέση με οποιοδήποτε οργανισμό, κίνηση, ή άλλο φορέα.
Απο τις 13 Ιουνίου 2012, η εκδήλωση τέθηκε ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ των ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ.

Η εκδήλωση “ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΡΟΠΑΙΟΝ”και η Πορεία Τιμής είναι ανοικτή σε όλους όσους εμπνέονται και συμμερίζονται τις αρχές και τις αξίες που εκφράσθηκαν απο τις γενναίες πράξεις θυσίας του Βασιλιά Λεωνίδα της Σπάρτης και των οπλιτών του, στη Μάχη των Θερμοπυλών, το 480 πΧ..

Φέτος έχει προγραμματισθεί για το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, με ώρα συγκέντρωσης 07:45, στο Μνημείο Θερμοπυλών.

Δεν πρόκειται για αγώνα δρόμου, αλλά για πορεία βάδην 25 χιλιομέτρων, σε συγκεκριμένη διαδρομή επί του όρους Καλλίδρομο, που εκτιμάται ότι πρόκειται για την ΑΝΟΠΑΙΑ Ατραπό, με αφετηρία το Ελευθεροχώρι, τερματίζοντας στο μνημείο με το άγαλμα του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: http://leonidatropaio.wordpress.com/


- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

- Διαφήμιση -
Σκάρλας • Moto Service

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -
Kalantzis Bros • Αποφράξεις - Μεταφορές Λυμάτων