0
Δημοσιεύτηκε 22 Σεπ 2017, 12:11   /   ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
 
 

Μαθητές του 16ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας στο Αυλάκι Στυλίδας


Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Αυλακίου Νίκος Τσικρικώνης μαζί με το Δ.Σ. του Εκπολιτιστικού Συλλόγου του χωριού υποδέχτηκαν στο Αυλάκι την Β’ τάξη του 16ου Δημοτικού σχολείου Λαμίας. 

Στην επίσκεψη τους αυτή, γνώρισαν τον παραδοσιακό ξυλόφουρνο του χωριού & μάθανε τα μυστικά του φούρνου από τους ιδιοκτήτες Ηλία & Ρένα Αναγνωστοπούλου οι οποίοι προσέφεραν στους μαθητές & στις δασκάλες τους φρεσκοζυμωμένα & ξυλοφουρνισμένα εδέσματα.

 

Περιηγηθήκαν επίσης στο παλιό πέτρινο σχολείο του χωριού, που στην τωρινή πλέον αίθουσα βρίσκονται τα γραφεία του Εκπολιτιστικού Συλλόγου & μάθανε κάποια βασικά πράγματα στο «μάζεμα» της ελιάς μιας και είμαστε στη αρχή της συγκομιδής της .

 

Δοκίμασαν χυμό ροδιού δωρεά από το «ΚΤΗΜΑ ΠΑΛΙΟΜΥΛΟΣ» ιδιοκτησίας των Μιχαλοπούλου Λουϊζας-Ιωάννη Χήνα & ρόδια από το κτήμα του κ.Δημήτρη Ζέρβα.

 

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Λαμίας πρόσφερε δωρεάν διάφορα προϊόντα του και οι μικροί μαθητές έδειξαν να τα γνωρίζουν καλά & να τα γεύονται με ιδιαίτερη ευχαρίστηση.  

 

Η επίσκεψη αυτή έδωσε ιδιαίτερη ζωντάνια & χαρά στους κατοίκους απολαμβάνοντας την μικρή διαμονή των μαθητών στο χωριό.

 

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Αυλακίου Νίκος Τσικρικώνης & το Δ.Σ. του Εκπολιτιστικού Συλλόγου του χωριού ευχαριστούν όλους τους μικρούς μαθητές & τις δασκάλες τους που τους συνόδεψαν στην επίσκεψη στο Αυλάκι.


Niki Giannoulidou