0
Δημοσιεύτηκε 20 Οκτ 2014, 09:22   /   ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
 
 

“Μυρμιδόνεια εν Φθία”: Φεστιβάλ Ελληνικών Εορτών στη Στυλίδα

ΜΥΡΜΙΔΟΝΕΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα «ΜΥΡΜΙΔΟΝΕΙΑ ΕΝ ΦΘΙΑ» ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ πραγματοποιούν την έναρξη του διαρκούς Φεστιβάλ  Ελληνικών Εορτών με τον ομώνυμο τίτλο, την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014, στην Αίθουσα Πολιτισμού του ΟΣΚ (πάρκο του λαού) στη Στυλίδα, στις 7.30 το βράδυ.

Πρόκειται για μία σειρά εκδηλώσεων πολιτισμού που επίκεντρο θα έχουν την Ανατολική Φθιώτιδα και την ανάδειξη του πολιτισμού και της Ιστορίας της. Ο τίτλος ασφαλώς παραπέμπει στην παρουσία των Μυρμιδόνων από αρχαιοτάτων χρόνων στην περιοχή μας, αφού οι σπουδαιότερες πόλεις του Αχιλλέα όπως η Φθία, η Άλος, η Αλόπη και το Πελασγικόν Άργος (Πελασγία), βρίσκονται στα γεωγραφικά όρια του Δήμου μας.

Τα διαδραστικά γνωστικά αντικείμενα που θα παρουσιαστούν μέχρι τον Ιούνιο του 2015 σε δέκα θεματικές ενότητες, είναι η Ελληνική Γλώσσα- Αποσυμβολισμός Αλφαβήτου, η αρχαία ελληνική Γραμματολογία, η ελληνική ιστορία, η Πυθαγόρειος Τετρακτύς (μαθηματική σκέψις των Ελλήνων),η Μουσική των Ελλήνων, το θέατρο στην Αρχαία Ελλάδα (πρόσκληση για δημιουργία θεατρικού Εργαστηρίου) και η εισαγωγή στην Αρχαία Φιλοσοφία.

Την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014 θα ανοίξουν τα «ΜΥΡΜΙΔΟΝΕΙΑ ΕΝ ΦΘΙΑ» με τους συγγραφείς- ομιλητές:

Δημήτριος Μαντές: « Ανατολική Φθιώτιδα-3200 χρόνια Ιστορίας»

Φίλις Χρυσού: « Η είσοδος της γαίας στη Χρυσή εποχή του Υδροχόου»

Ουρανία Καμανά: « Το ταξίδι της Ψυχής στο συνεχές Γίγνεσθαι».

Το Φεστιβάλ θα εγκαινιάσει και θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Στυλίδας κ Απόστολος Γκλέτσος, ενώ η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

«ΜΥΡΜΙΔΟΝΕΙΑ ΕΝ ΦΘΙΑ»     –        ΔΗΜΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ «ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ»


Niki Giannoulidou