1
Δημοσιεύτηκε 9 Μάι 2013, 08:05   /   ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
 
 

Ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου εν Βουνένοις στη Γλύφα

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΝ ΒΟΥΝΕΝΟΙΣ ΓΛΥΦΑ
Μετά από την καθιερωμένη εσπερινή λειτουργία στο νησάκι του Αγίου Νικολάου,στο οποίο και έγινε οι μεταφορά όλων των πιστών με το Ferry -Boat Αμάλθεια,ξεκίνησαν και οι εκδηλώσεις που είχαν διοργανωθεί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο.

 Οι οικογένειες του χωριού και εν μέσω δεινών οικονομικών συνθηκών,εθελοντικά προσέφεραν εδέσματα και γλυκά για το κέρασμα των προσκεκλημένων στο χωριό μας.

Τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου -παιδικό τμήμα και τμήμα ενηλίκων- μας εντυπωσίασαν με τις ικανότητες τους στα διάφορα είδη παραδοσιακών χορών του τόπου μας και απ’όλη την Ελλάδα και ο κόσμος που ήρθε χόρεψε και διασκέδασε στο γλέντι που ακολούθησε.
 Ευχόμαστε τα καλύτερα σε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και με υγεία να είμαστε άξιοι να βρεθούμε πάλι στους εορτασμούς του Αγίου Νικολάου και το χρόνου.
Σημαντικό ρόλο στην διοργάνωση των εκάστοτε τοπικών εκδηλώσεων παίζουν οι πρωτοβουλίες του Πολιτιστικού-Επιμορφωτικού Συλλόγου Γλύφας “Παναγία Βάβρενη” καθώς και του δραστήριου Τοπικού Συμβουλίου της τοπικής Κοινότητας Γλύφας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ.Στάϊκος,ο Δήμαρχος κ.Γκλέτσος καθώς και μέλη και πρόεδροι του Δ.Σ. Δήμου Στυλίδος και των όμορων τοπικών κοινοτήτων.

 Η συμμετοχή του κόσμου στην οργάνωση όμως είναι αυτό που μας συγκινεί ιδιαίτερα γιατί ακόμη και σε δύσκολους καιρούς στεκόμαστε ενωμένοι για το κοινό καλό.

 http://glyfa.blogspot.gr/

 

 


Niki Giannoulidou