0
Δημοσιεύτηκε 10 Ιούν 2018, 13:52   /   ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
 
 

Προσκυνηματική εκδρομή στα μοναστήρια της Στυλίδας με το πρόγραμμα Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές

ppd3 ΣΤΥΛΙΔΑ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Προσκυνηματική και εκπαιδευτική εκδρομή πραγματοποίησε η ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαμίας σε ιερές Μονές της Στυλίδος.
Πρώτα επισκευτήκαμε την Ι.Μ. Παμμεγίστων Ταξιαρχων Νεράιδας στα πλαίσια του προγράμματος Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές της Εφορίας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδος με την συνοδεία της αρχαιολόγου κ. Αθανασίας Τσόκα που έκανε την ξενάγηση στο καθολικό και τον αύλειο χώρο της Μονής. Ο π. Αγαθόνικος διάβασε μια ευχή σε όλα τα παιδάκια και μετά ακολούθησε κέρασμα. 
Το μεσημέρι φάγαμε στο πανέμορφο χωριό της Νεράιδας και αργότερα επισκευτήκαμε την Ι.Μ. Αγ. Γεωργίου Νεράιδας οπού μας υποδέχτηκε ο π. Ιγνάτιος και αφού μας μίλησε στο καθολικό για την ιστορία της Μονής μας κέρασε και εξήγησε στα παιδιά για το πρόσφορο και την ιερά ακολουθία της πρόθεσης.
Κατεβαίνοντας στην Στυλίδα κάναμε μια στάση στην κεντρική πλατεία για καφέ και παγωτό και ακολούθως μεταβήκαμε στην Ι.Μ. Αγ. Παρασκευής Άνω Σπαρτιάς όπου μας η μοναχή Χριστονύνφη μας μίλησε για την ιστορία της Μονής, του καθολικού και προσκυνήσαμε απότμημα του ιερού λειψάνου της Αγίας Παρασκευής. Ακολούθησε κέρασμα και αναχωρήσαμε για την επιστροφή μας στην Λαμία.
Στην επιστροφή ο π. Αγαθόνικος ευχαρίστησε τους κατηχητές κ. Δήμητρα Καραχάλιου, τον κ. Νίκο Νικολάου και κ. Μαρία Σαρμπάνη για τον χρόνο και την αγάπη που προσφέρουν στα παιδιά μας, την κ. Νεκταρία Τούμπη που οργάνωσε την εκδρομή. 
Τέλος ενημέρωσε τα παιδιά για τις θερινές κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως στο Καινούριο Λοκρίδος που είναι δωρεάν όποιος επιθυμεί να υποβάλει αίτηση.
Ευχήθηκε καλό καλοκαίρι και καλή αντάμωση την νέα κατηχητική περίοδο. 

   για φωτογραφίες στο παρακάτω link

Niki Giannoulidou