0
Δημοσιεύτηκε 30 Νοέ 2015, 13:39   /   ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
 
 

Προσκυνηματική – εκπαιδευτική εκδρομή από τα Κατηχητικά Σχολεία της Στυλίδας

 img 9091 ΣΤΥΛΙΔΑ ΠΑΙΔΙ Π.ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗΣ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ ΣΤΥΛΙΔΑΣ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΜΑΞΙΜΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ  
Προσκυνηματική-εκπαιδευτική εκδρομή πραγματοποίησαν το Σάββατο 28 Νοεμβρίου τα Κατηχητικά Σχολεία των Ιερών Ναών αγ. Αθανασίου και αγ. Αικατερίνης Στυλίδος. img 9093 ΣΤΥΛΙΔΑ ΠΑΙΔΙ Π.ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗΣ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ ΣΤΥΛΙΔΑΣ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΜΑΞΙΜΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ  
Τα παιδιά τα οποία συνοδευόντουσαν από τις κατηχήτριές τους και από τους εφημερίους των δύο ναών της Στυλίδος, π. Μάξιμο Νικολόπουλο και π.Δαμασκηνό Ξηρομερίτη, αρχικά επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Λαμίας που στεγάζεται στο Κάστρο. Ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου και είδαν τα πολύ ενδιαφέροντα εκθέματα.

 img 9090 ΣΤΥΛΙΔΑ ΠΑΙΔΙ Π.ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗΣ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ ΣΤΥΛΙΔΑΣ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΜΑΞΙΜΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ  
Στη συνέχεια μετέβησαν στην Ι. Μονή Δαμάστας, όπου τους υποδέχθηκε η καθηγουμένη της Ι. Μονής γερόντισσα Ιωάννα. Τα παιδιά προσκύνησαν τη θαυματουργό εικόνα της Παναγίας και ξεναγήθηκαν στο καθολικό της Μονής από την γερόντισσα, από την οποία άκουσαν και ψυχωφελή λόγια. Οι αδελφές της Ι. Μονής προσέφεραν κέρασμα στα παιδιά, και η γερόντισσα τους έδωσε ευλογία από ένα κομποσχοίνι.

 img 9092 ΣΤΥΛΙΔΑ ΠΑΙΔΙ Π.ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗΣ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ ΣΤΥΛΙΔΑΣ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΜΑΞΙΜΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ  
Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στον Γοργοπόταμο, όπου και προσφέρθηκε γεύμα, το οποίο ήταν προσφορά από το κατάστημα των αδελφών Τεμπέλη.

 img 9089 ΣΤΥΛΙΔΑ ΠΑΙΔΙ Π.ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗΣ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ ΣΤΥΛΙΔΑΣ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΜΑΞΙΜΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ  
Οι κατηχητικές συντροφιές επέστρεψαν το απόγευμα στη Στυλίδα, με ανανεωμένη διάθεση, ευχαριστώντας τις κατηχήτριες και τους εφημερίους των Ι. Ναών.


Niki Giannoulidou

 
Niki Giannoulidou