0
Δημοσιεύτηκε 15 Αυγ 2014, 00:30   /   ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
 
 

17 Αυγούστου:Η Πρωτοβουλία Νέων Πελασγίας μας παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση “Ψάρι στα χείλη” !

ΨΑΡΙ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗΤην Κυριακή 17 Αυγούστου η αεικίνητη Πρωτοβουλία Νέων Πελασγίας θα παρουσιάσει στο Παλαιό Δημοτικό Σχολείο του χωριού τη θεατρική παράσταση “ΨΑΡΙ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ” !

Μερικά λόγια για το έργο 

Μία άγρια νύχτα…

Ένα ζευγάρι,μια Σουηδέζα και τρεις απρόσκλητοι επισκέπτες..

Η φράση “ΜΟΥ ΕΨΗΣΕΣ ΤΟ ΨΑΡΙ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ”, μας οδηγεί συνειρμικά σε σκέψεις , εικόνες, υποθέσεις και προσωπικές ιστορίες.

Το “ΨΑΡΙ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ” είναι ένα έργο,τόσο επηρεασμένο από την σημερινή πραγματικότητα,όσο και από τα κλασικά έργα του παγκόσμιου θεάτρου.Βγάζει έναν έντονο προβληματισμό για την ευκολία που τα σημερινά ζευγάρια χωρίζουν και προσπαθεί να δώσει απαντήσεις μέσα από καταστάσεις και γεγονότα που όλοι μας λίγο-πολύ, έχουμε ζήσει.Καταφέρνει μάλιστα να υπερτονίζει τη θεματολογία του με σεξπιρικές πινελιές και να μεταφέρεται με ευκολία από το τώρα, στο παρελθόν..

Το “ΨΑΡΙ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ”  διασκεδάζει και προβληματίζει, ξεπερνώντας τα στενά όρια της νεοελληνικής ηθογραφίας.Σε κάνει να γελάς αβίαστα, αλλά και να σκέφτεσαι το χτες, το σήμερα, το αύριο.Το ερώτημα που γεννάται είναι αν αξίζει να δώσουμε μία δεύτερη ευκαιρία στον/στην σύντροφο μας.

Αν δυσκολευτείτε να απαντήσετε, θα σας βοηθήσουμε εμείς με τους άλλους από μηχανής θεούς μας.Μικρούς αλλά λειτουργικούς!

Κάπως έτσι μας περιγράφουν τα μέλη της Πρωτοβουλίας Νέων Πελασγίας τη θεατρική παράσταση “ΨΑΡΙ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ”.

Να θυμίσουμε ότι πριν από ένα χρόνο οι νέοι της Πελασγίας μας είχαν παρουσιάσει με μεγάλη επιτυχία τη θεατρική παράσταση “Άν υπήρχε και φιλότιμο” !

 

 


Niki Giannoulidou