Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

Στις 10 Αυγούστου μια αξέχαστη συναυλία στην Πελασγία!

img_4946.jpg
Θανάσης Παπακωνσταντίνου – Καλοκαίρι 2015

10 Αυγούστου
Πελασγία-Παραλία Αγ.Γεωργίου
Διοργάνωση: Πρωτοβουλία Νέων Πελασγίας

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και οι μόνιμοι, τα τελευταία χρόνια, συνεργάτες του
θα προσπαθήσουν κι αυτό το καλοκαίρι να προσφέρουν απόλαυση και στοχασμό
παίζοντας και τραγουδώντας για τα απλά και τα περίπλοκα
με οδηγό την παράδοση από τη μια και τον μαγικό ρεαλισμό από την άλλη.

Αναλυτικά, μαζί του θα είναι:

Ματούλα Ζαμάνη: τραγούδι
Δημήτρης Μυστακίδης: κιθάρα, λαούτο και φωνή
Ανδρέας Πολυζωγόπουλος: τρομπέτα, φλικόρνο
Σωτήρης Ντούβας: τύμπανα
Κώστας Παντέλης: ηλεκτρική κιθάρα
Κωστής Χριστοδούλου: πλήκτρα
Αντώνης Μαράτος: ηλεκτρικό μπάσο
Γιάννης Αντωνιάδης: κλαρίνο
Αλέξανδρος Κτιστάκης: κιθάρα, τραγούδι

Στον ήχο ο Μάκης Πελοπίδας και ο Κλεάνθης Καραπιπέρης
και στους φωτισμούς ο Χρήστος Λαζαρίδης και ο Βασίλης Πουφτής.

Οργάνωση Παραγωγής
Ηχόχρωμα [email protected]

Info:

Έναρξη: 21:30
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00

Τιμές εισιτηρίων: προπώληση 10€ / ταμείο 12€

Περισσότερες πληροφορίες στο Pelasgiaendrasi.gr

θΑΝΑΣΗΣ 1
7+1 Λόγοι που ακούμε Θανάση!

Γράφει ο/η Εύη Κουκά
Πηγή:avert.gr

Μερικές φορές αγαπάμε έναν άνθρωπο, μία συνήθεια, ένα τραγούδι. Συνήθως δε χρειαζόμαστε λόγους για να το κάνουμε. Υπάρχουν όμως κάποιες στιγμές που μας γεννάται η ανάγκη να βρούμε έστω κάποιους. Έτσι μ’ έπιασε και ‘μένα τις τελευταίες μέρες για τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, γνωστό και ως Θανασάρα, μπαίνοντας στο κλίμα της επερχόμενης συναυλίας και ακούγοντας τα τραγούδια του (και ξανακούγοντάς τα).

Αγαπάμε Θανάση; Και βέβαια!

Γιατί…

… «μιλάει» με τα τραγούδια του που είναι ιστορίες -ή με ιστορίες που γίνονται τραγούδια. Και σε ποιον δεν αρέσουν οι ιστορίες;!

… μέσα από τις συνδυασμούς που κάνει παίρνοντας εικόνες, γνώσεις, παραδόσεις και βιώματα καταλήγει πολλές φορές σε στίχους δυσκόλως κατανοητούς -ίσως και περίεργους. Δεν είναι λίγες οι φορές που αναρωτιέσαι τι θέλει να πει ο ποιητής, αλλά με κάποιο τρόπο ή με κάθε τρόπο εντέλει σε “βάζει” στο τραγούδι και καταλήγεις να τον πεις μάγο ή μάγκα -αναλόγως πως το θέτεις!

… με αυτούς τους στίχους πας από τη Λάρισα μέχρι την Ανδρομέδα… ταξίδια ολόκληρα! Άλλα κρατάνε πέντε ώρες και άλλα χρειάζονται εκατομμύρια χρόνια, μα όταν τα πας παρέα με τα τραγούδια του Θανάση γίνονται σε ταχύτητα φωτός!

… με αυτά τα τραγούδια ακονίζεις τη φαντασία σου και ξεσκονίζεις τις γνώσεις σου… από γεωγραφία μέχρι μυθολογία και αστρολογία!

… με αυτά τα τραγούδια θα λυπηθείς, θα χαρείς, θα τσουγκρίσεις, κατά προτίμηση με τσίπουρο, ενώ τρως λακέρδα -κι ας μην ήξερες τι είναι η Ανδρομέδα- και αν το λέει η ψυχούλα σου, θα χτυπηθείς και στον Πεχλιβάνη, σα να είσαι σε ροκ συναυλία! Παντός καιρού ο Θανασάρας!

… “αλλάζει ο κόσμος όταν φιλιούνται δυο”, γιατί “στις χαραυγιές ξεχνιέμαι” (αλλά δε με νοιάζει), γιατί “άδολα είναι τα μάτια σου”, γιατί “ασίκικο χορό χορεύουν οι ψυχές τους”, γιατί “ήταν άνθρωπος παλιά κι είχε παιδιά στην ξενιτιά”, γιατί “φοράει ο μέρμηγκας γυαλιά και έχουν οι πέτρες γένια”, γιατί “άνθρωπε μου τι ξεφτίλα να σου χαλάνε το όνειρο και εσύ να τους αφήνεις” και γιατί μας έχει χαρίσει ακόμα τόσους στίχους, για την ακρίβεια ολόκληρα τραγούδια, που έχουμε αγαπήσει είτε από τη φωνή του είτε από φωνές τρίτων!

… αν τον αποκαλέσεις σε κάποιον (σκέτο) Παπακωνσταντίνου μπορεί να μπερδευτεί και με το Βασίλη αλλά με το «Θανασάρας» σίγουρα συνεννοείσαι!

… έτσι μας αρέσει (χωρίς να αναιρώ όλα τα παραπάνω)! Γιατί όταν τον ακούς υπάρχει μία διάχυτη μαγεία, έκσταση και μία ατμόσφαιρα που σε πηγαίνει σε άλλη διάσταση και πολλές φορές σε κάνει να “ξεφεύγεις” από αυτές τις πολιτείες που “πάντα χορεύουν σε ρυθμό κιρκαδιανό….

Πρωτοβουλία Νέων Πελασγίας

Η Πρωτοβουλία Νέων Πελασγίας, αποτελεί μία μη κερδοσκοπική οργάνωση νέων –που συστάθηκε πριν από 4 χρόνια,(με έδρα την Πελασγία Φθ/δας-Δήμος Στυλίδας),  με σκοπό να συμβάλλει στην στήριξη και την αναβάθμιση των δομών της τοπικής κοινωνίας, μέσα από εθελοντικές δράσεις, ενέργειες – πρωτοβουλίες.
Από τον Αύγουστο του 2012 έως τον Ιανουάριο του 2013, συμμετείχαμε στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Νέα Γενιά σε Δράση”, σηματοδοτώντας την αρχή ενός νεανικού εγχειρήματος, που στόχευε μέσα από την κοινή προσπάθεια των νέων, στην ανάδειξη του τόπου τους, της πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσης μέσω του αθλητισμού. Η στήριξη της ενεργούς συμμετοχής των νέων, καθώς και της συμβολής τους για την βελτίωση των δομών που αφορούν τις νεανικές δραστηριότητες, με αντικείμενο τον αθλητισμό, ήταν το πλαίσιο, πάνω στο οποίο δομήθηκε το project, με τον τίτλο “Γνωρίζοντας τον τόπο μας μέσα από τον αθλητισμό: Ανατολική Φθιώτιδα-Πελασγία”.
Τον Φεβρουάριο του 2013, δημιουργείται το pelasgiaendrasi.gr, όπου παρουσιάζεται η δράση μας μέσω διαδικτύου. Τον Απρίλιο του ίδιου χρόνου, μέσα στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος, φιλοξενούμε την εκπομπή “Ποδηλατοδράσεις”, του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ.
Τον Νοέμβριο του 2013, συνάπτουμε σύμφωνο συνεργασίας με τον οργανισμό “Χαμόγελο του Παιδιού”, όπου επισκέπτεται την περιοχή μας, με το κινητό πολυιατρείο “Ιπποκράτης” προσφέροντας δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε περισσότερα από 150 παιδιά.
Παράλληλα, σε όλο αυτό το διάστημα, διοργανώνουμε δράσεις με αντικείμενα, την προστασία του περιβάλλοντος (εθελοντικοί καθαρισμοί), την ενημέρωση των κατοίκων σε θέματα πρόληψης, την στήριξη των πολιτιστικών δομών με την διοργάνωση θεατρικών παραστάσεων, εκθέσεων, δημιουργικών εργαστηρίων.
Η κάθε δράση μας, που έχει χρηματικό αντίτιμο, στηρίζεται στην βάση της ανταπόδοσης, καθώς κατορθώνουμε να υλοποιούμε και να χρηματοδοτούμε, τις επόμενες πρωτοβουλίες μας.

θΑΝΑΣΗΣ 3

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Τα τραγούδια, τα ραδιόφωνα και τα άλλα… περίεργα που απαγορεύονται από την Κυριακή 1η Οκτωβρίου

Οι ώρες κοινής ησυχίας αλλάζουν από την Κυριακή 1η Οκτωβρίου - Ποιες απαγορεύσεις ισχύουν μέσα στο συγκεκριμένο ωράριο Σύμφωνα με τη Αστυνομική...
- Διαφήμιση -
Σκάρλας • Moto Service

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -
Kalantzis Bros • Αποφράξεις - Μεταφορές Λυμάτων