0
Δημοσιεύτηκε 25 Οκτ 2014, 09:33   /   ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
 
 

Στυλίδα:Η έναρξη του Φεστιβάλ Ελληνικών Εορτών “Μυρμιδόνεια εν Φθία”

ΜΥΡΝΙΔΟΝΕΙΑ ΕΝ ΦΘΙΑΠραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 24 Οκτωβρίου στη αίθουσα του ΟΣΚ στη Στυλίδα η έναρξη του Φεστιβάλ  Ελληνικών Εορτών «ΜΥΡΜΙΔΟΝΕΙΑ ΕΝ ΦΘΙΑ» τα οποία τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Στυλίδας.

ΜΥΡΜΙΔΟΝΕΙΑ ΕΝ ΦΘΙΑ

Στην εκδήλωση μίλησαν οι συγγραφείς Δημήτριος Μαντές,Φίλις Χρυσού και Ουρανία Καμανά ενώ παρευρέθησαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Στυλίδας μετά των Αντιδημάρχων, ο Διοικητής της 7ης ΕΜΑΚ Ανδρέας Μωράτης κι εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων

Τα “Μυρμιδόνεια εν Φθία” είναι για μία σειρά εκδηλώσεων πολιτισμού που επίκεντρο θα έχουν την Ανατολική Φθιώτιδα και την ανάδειξη του πολιτισμού και της ιστορίας της.

P1160884

Ο τίτλος ασφαλώς παραπέμπει στην παρουσία των Μυρμιδόνων από αρχαιοτάτων χρόνων στην περιοχή μας, αφού οι σπουδαιότερες πόλεις του Αχιλλέα όπως η Φθία, η Άλος, η Αλόπη και το Πελασγικόν Άργος (Πελασγία), βρίσκονται στα γεωγραφικά όρια του Δήμου μας.

Τα διαδραστικά γνωστικά αντικείμενα που θα παρουσιαστούν μέχρι τον Ιούνιο του 2015 σε δέκα θεματικές ενότητες, είναι η Ελληνική Γλώσσα- Αποσυμβολισμός Αλφαβήτου, η αρχαία ελληνική Γραμματολογία, η ελληνική ιστορία, η Πυθαγόρειος Τετρακτύς (μαθηματική σκέψις των Ελλήνων),η Μουσική των Ελλήνων, το θέατρο στην Αρχαία Ελλάδα (πρόσκληση για δημιουργία θεατρικού Εργαστηρίου) και η εισαγωγή στην Αρχαία Φιλοσοφία.

Για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν κάποια από τις παραπάνω θεματικές ενότητες θα υπάρχουν αιτήσεις συμμετοχής στο Δημαρχείο Στυλίδας.

φωτογραφίες stilida.com

MYRMIDONEIA


Niki Giannoulidou