0
Δημοσιεύτηκε 28 Ιούν 2015, 23:42   /   ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
 
 

Τα εγκαίνια του Ι.Ν.Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Μαρίνι Στυλίδας

34 15 ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΙΝΙ ΣΤΥΛΙΔΑΣ Ι.Ν.ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΜΑΡΙΝΙ ΣΤΥΛΙΔΑΣ

Τα Εγκαίνια του Ενοριακού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο παραλιακό Μαρίνi της Στυλίδαςς, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος την Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

9 31 ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΙΝΙ ΣΤΥΛΙΔΑΣ Ι.Ν.ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΜΑΡΙΝΙ ΣΤΥΛΙΔΑΣ

Κατά την Εκκλησιαστική τάξη το απόγευμα του Σαββάτου έγινε η κατάθεση των Ιερών Λειψάνων από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως μας  Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Σεραφείμ Ζαφείρη και στη συνέχεια εψάλη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.

45 3 ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΙΝΙ ΣΤΥΛΙΔΑΣ Ι.Ν.ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΜΑΡΙΝΙ ΣΤΥΛΙΔΑΣ

Την κυριώνυμο ημέρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στον Όρθρο και στη συνέχεια τέλεσε κατά την εκκλη­σια­στική τάξη τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού, ενώ εντεταλμένος ιερεύς εξη­γούσε στο εκκλησίασμα τα τελούμενα. Κατά την ακολουθία των Ε­­γκαι­νίων καθιέρωσε καινούργια Αντιμήνσια πάνω στα οποία θα τελείται το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και παρέδωσε τον Ναό λουσμένο μέσα στη Χάρη του Αγίου Πνεύματος εις κοινήν λατρείαν.  Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την πρώτη Θεία Λειτουργία.

17 21 ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΙΝΙ ΣΤΥΛΙΔΑΣ Ι.Ν.ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΜΑΡΙΝΙ ΣΤΥΛΙΔΑΣ

Όλο το εκκλησίασμα με ενδιαφέρον παρακολουθούσε τα τε­λού­­μενα ενώ η χαρά όλων ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους διό­τι το όνειρό τους να εγκαινιάσουν τον Ναό που έχτισαν γινόταν πρα­γματικότητα.

Στην λαμπρή τελετή των Εγκαινίων και στην Θεία Λειτουργία έψαλλε Βυζαντινή χορωδία υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού κ. Σεραφείμ Κυρίτση.

42 6 ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΙΝΙ ΣΤΥΛΙΔΑΣ Ι.Ν.ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΜΑΡΙΝΙ ΣΤΥΛΙΔΑΣ

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον Αρχιερατικό Επίτροπο Στυλίδος Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Μάξιμο Νικολόπουλο και τον εφημέριο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Δαμασκηνό Ξηρομερίτη για την αρίστη προετοιμασία των εγκαινίων, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και όλους τους ενορίτες για την συμπαράσταση στην διοργάνωση των εγκαινίων και την άψογη και ευλαβική στάση τους κατά την πολύωρη ακολουθία καθώς και τον κ. Κωνσταντίνο Κεφαλά, ο οποίος προσέφερε τα υλικά των Εγκαινίων, εις μνήμην της αειμνήστου κόρης του Μαρίας.

Αυτά τα Εγκαίνια στη σημερινή συγκυρία, ετόνισε ο Σεβασμιώτατος έχουν μεγάλη σημασία, διότι ενώ όλα τα πράγματα έρχονται και παρέρχονται, μέσα στην εκκλησία ανακαινιζόμαστε. Ευχήθηκε δε αυτή η ανακαίνιση που όλοι εβίωσαν με την τελετή των Εγκαινίων να απλωθεί σε όλο τον κόσμο δια του Αγίου Πνεύματος.

Στην αντιφώνησή του ο Εφημέριος π. Δαμασκηνός με πολύ συγκίνηση ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την χαρά που έδωσε στην Ενορία του Μαρινίου με την τέλεση των Εγκαινίων καθώς και όλους όσοι βοήθησαν για την ολοκλήρωση του Ναού.

51 2 ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΙΝΙ ΣΤΥΛΙΔΑΣ Ι.Ν.ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΜΑΡΙΝΙ ΣΤΥΛΙΔΑΣ

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργία με το Αντίδωρο διενεμήθη σε όλους τους προσκυνητές από τον Σεβασμιώτατο ευλογία των Εγκαινίων ενώ το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο παρέθεσε δεξίωση με εδέσματα τα οποία είχαν ετοιμάσει οι κυρίες του χωριού.

69 1 ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΙΝΙ ΣΤΥΛΙΔΑΣ Ι.Ν.ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΜΑΡΙΝΙ ΣΤΥΛΙΔΑΣ

περισσότερα στο imfth.gr


Niki Giannoulidou