0
Δημοσιεύτηκε 15 Οκτ 2016, 09:35   /   ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
 
 

Η ταινία “Νεράιδα Στυλίδας Μνήμες και Αφηγήσεις” στο Φεστιβάλ Αγών

neraida-1-1024×576

Κάθε δύο χρόνια η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ΑΓΩΝ διοργανώνει τη Διεθνή Συνάντηση Αρχαιολογικής Ταινίας του Μεσογειακού Χώρου… και πέρα από τη Μεσόγειο.

Φέτος στο Φεστιβάλ Αγών και στα πλαίσια της 10ης Διεθνούς Συνάντησης Αρχαιολογικής Ταινίας θα προβληθεί και η ταινία ” Νεράιδα Στυλίδας Μνήμες και Αφηγήσεις” της Ελένης Μεγαγιάννη, προέδρου του Συλλόγου Γυναικών Νεράιδας Στυλίδας.

Πρόκειται για μια τριλογία όπου καταγράφονται τα ήθη και τα έθιμα, ο παραδοσιακός τρόπος ζωής και εν γένει η ζωή του χωριού Νεράιδα μέσα από τις αφηγήσεις των κατοίκων.

Στο πρώτο μέρος περιγράφονται τα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν παλαιότερα οι κάτοικοι μέσα από μια μοναδική στο είδος της αναπαράσταση.

Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζεται ο Νερόμυλος και τα ερείπιά του στο Σαπουνόρεμα, και στο τρίτο μέρος οι Σαρακατσάνοι της περιοχής αναλύουν την αρχιτεκτονική μορφή της οικίας τους, πώς κατασκευαζόταν, δηλαδή, το κονάκι τους.

 

Σκηνοθεσία: ΕΛΕΝΗ Π. ΜΕΓΑΓΙΑΝΝΗ
Παραγωγή: ΕΛΕΝΗ Π. ΜΕΓΑΓΙΑΝΝΗ
Ημέρες προβολών: 19/10 και ώρα 16:15, 21/10 12:00, 23/10 15:00 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας, Ιερά Οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου Κεραμεικός.

Niki Giannoulidou