0
Δημοσιεύτηκε 9 Απρ 2013, 11:30   /   ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
 
 

Το θεατράκι στην Παραλία Ραχών απέκτησε όνομα!

ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΡΑΧΩΝ ΣΤΥΛΙΔΑ

Στο Δ.Σ. του Δήμου Στυλίδας της 3ης Απριλίου 2013 αποφασίστηκε  το μικρό θέατρο που βρίσκεται επί της ανάπλασης στην Παραλία Ραχών  να δοθεί το όνομα Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου.

Να θυμίσουμε ότι είχε προηγηθεί σχετική πρόταση στο Δήμο μετά από την 3/2013 απόφαση  από το Τοπικό Συμβούλιο Ραχών.

Στο πρακτικό της συγκεκριμένης απόφασης  αναφέρονται τα εξής

“Τον Ιούνιο του 2011 με πρωτοβουλία του Δημάρχου Στυλίδας Απ.Γκλέτσου ,η φλόγα των Special Olympics έκανε μια στάση στις Ράχες.Τη φλόγα μετέφερε ο Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου διακεκριμένος αθλητής των Special Olympics με καταγωγή από τις Ράχες. Ο Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου αθλητής των Special Olympics από το 1990 με πλούσια δράση (έχει πάρει μέρος σε 6 Παγκόσμιους Αγώνες αλλά και σε Ευρωπαϊκούς και Μεσογειακούς).Από το 2000 έως το 2003 υπήρξε ο πρώτος Ευρωπαίος Παγκόσμιος Αγγελιοφόρος των Special Olympics μαζί με άλλους 11 από όλο τον κόσμο.Το 2002 φιλοξενήθηκε στο Λευκό Οίκο από τον τότε Πρόεδρο των Η.Π.Α. Μπιλ Κλίντον στους αγώνες που συμμετείχε ως αθλητής της κολύμβησης και του μπόουλινγκ.Έχει λάβει 108 μετάλλια εκ των οποίων τα 82 χρυσά.Σε μία συγκινητική τελετή τον Ιούνιο του 2011  μετέφερε τη φλόγα των  Special Olympics στις Ράχες στο μαρμάρινο θεατράκι δυτικά της ανάπλασης του λιμανιού.

Προτείνω να δοθεί στο μαρμάρινο θεατράκι το όνομα Τριανταφύλλου Κωνσταντίνος  ως ένδειξη ευγνωμοσύνης αλλά και σεβασμού στο διακεκριμένο αθλητή των .Εκτός από την πινακίδα με το όνομα ,να τοποθετηθούν δύο ιστοί με σημαίες της Ελλάδος και των Special Olympics .Θα πρέπει τέλος να φωτιστεί και να συντηρηθεί ο χώρος καθώς υπάρχουν βανδαλισμοί (σπασμένα μάρμαρα,σκουπίδια,graffiti)

Ο Πρόεδρος Νικόλαος Λαϊνας “


Niki Giannoulidou