1
Δημοσιεύτηκε 9 Μαρ 2014, 16:31   /   ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
 
 

Χειροτονία Πρεσβύτερου Δημητρίου Καρτέρη,ιερέα ενορίας Γλύφας

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος και ετέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου της Μητροπόλεώς μας π. Δημητρίου Καρτέρη.
Στη σύντομη προσφώνησή του ο π. Δημήτριος αναφέρθηκε στο ύψος του λειτουργήματος της ιερωσύνης μέσα στο σύγχρονο κόσμο και παρεκάλεσε τους πιστούς να προσεύχονται να φανεί αντάξιος της απο­στο­λής του.

Ο Ποιμενάρχης μας απευθυνόμενος στον χειροτονούμενο ετόνισε ότι ο ιερεύς καλείται να αναστηλώσει την εικόνα του Θεού στον κόσμο και να μην την αφήσει να καταπατείται από τις ύβρεις και τις απρέπειες των ανθρώπων. Είπαν μερικοί το πρόσωπο του Χριστού είναι ξεπερασμένο. Ξεπερασμένο νου έχουν αυτοί, διότι «Ἰησοῦς Χριστὸς χθὲς καὶ σήμερον ὁ αὐτὸς καὶ εἰς τοὺς αἰῶνας». Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν λερώσει την εικόνα του Θεού στην καρδιά τους. Καλείσαι και εσύ να καθαρίσεις αυτές τις ψυχές των ανθρώπων που θα ποιμάνεις στην ωραία κωμόπολη της Γλύφας που θα τοποθετηθείς. Η αμαρτία, η κοσμική μέριμνα, το φρόνημα, ο Διάβολος, παλαιώνουν την εικόνα του Θεού και όπως οι παλαιές εικόνες φθείρονται από το χρόνο και τα μικρόβια και χάνουν ακόμα και την μορφή τους, έτσι γίνεται και η ψυχή του ανθρώπου όταν αλλοιώσει την εικόνα του Θεού.
Απευθυνόμενος προς τον λαό τους παρεκάλεσε να εύχονται ώστε να αναδεικνύει ο Θεός καλούς εργάτες στον αμπελώνα Του, διότι υπάρχει πείνα και δίψα για αγιότητα και για λόγο Θεού και θα πρέπει όλοι μαζί να καλλιεργήσουμε αυτόν τον αμπελώνα του Κυρίου για να θρέψουμε θεϊκά και πνευματικά τον λαό μας ώστε να μπορέσουμε να σταθούμε ως Εκκλησία και ως Έθνος.

Τέλος, απευθυνόμενος προς τους πιστούς της Γλύφας, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, τον Πρόεδρο της κωμοπόλεως κ. Παπακωνσταντίνου, τον Λιμενάρχη κ. Στέφανο Καλαμίδα και τον Δήμαρχο Στυλίδος κ. Απόστολο Γκλέτσο, οι οποίοι από νωρίς το πρωί είχαν προσέλθει με το λεωφορείο του Δήμου Στυλίδος, για να παρακολουθήσουν την χειροτονία του νέου Ιερέως τους, προέτρεψε να περιβάλλουν με αγάπη τον εφημέριό, ο οποίος σημειωτέον είναι άμισθος και να συνεργασθούν μαζί του για την προαγωγή της πνευματικής ζωής της Ενορίας.
Ο π. Δημήτριος είναι έγγαμος, πατέρας ενός τέκνου, απόφοιτος του Εκκλησιαστικού Λυκείου Λαμίας και του Εκκλησιαστικού ΙΕΚ Καρδίτσης. Η εις Διάκονον Χειροτονία του τελέσθηκε στις 6 Δεκεμβρίου του 2013 ενώ τα τελευταία 3 χρόνια υπηρετούσε στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε εντός του Ναού η Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων εις ανάμνησιν της αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων από την Αυτοκράτειρα Θεοδώρα το έτος 842.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία και τη Χειροτονία εκτός των προαναφερθέντων παρέστησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, ο τ. Βουλευτής κ. Θεόδωρος Χειμάρας, ο Φρούραρχος Λαμίας Συνταγματάρχης Ηρακλής Ευαγγελίου, ο Διοικητής του ΚΕΥΠ Συνταγματάρχης Βασίλειος Μπέλλος, Εκπρόσωπος της Αστυνομίας και πλήθος πιστών.

πηγή : Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος

Εμείς να ευχηθούμε στον νέο Πρεσβύτερο της ενορίας μας Άξιος και να τον καλωσορίσουμε με περισσή αγάπη στην Γλύφα καθώς από δω και μπρος θα κληθούμε όλοι μαζί να συνεργαστούμε για το κοινό πνευματικό μας μέλλον στην νέα του ενορία.

Η Γλύφα με μεγάλη χαρά περιμένει τον πατέρα Δημήτριο να ιερουργήσει στην εκκλησία των Αγιών Αναργύρων και να του ευχηθούμε όλοι απο καρδιάς η αγάπη και το Θείο Φως να φωτίζουν την κρίση του και την καρδιά του
glyfa.blogspot.gr

20140309-175539.jpg

20140309-175547.jpg

20140309-175557.jpg

20140309-175605.jpg

20140309-175729.jpg

20140309-175737.jpg

20140309-175746.jpg


Niki Giannoulidou