1
Δημοσιεύτηκε 1 Φεβ 2021, 12:43   /   ΣΤΥΛΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ
 
 

2.187 ευρώ στα ταμεία του Δήμου Στυλίδας από τα ανταποδοτικά τέλη των ανακυκλούμενων απορριμάτων

anakyklwsi1

Η Δημοτική Αρχή τηρώντας στο ακέραιο τις υποσχέσεις της και αξιοποιώντας στο έπακρο τα περιορισμένα λόγω της δεδομένης κατάστασης μέσα που διαθέτει, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι ο σωστός προγραμματισμός και οι στοχευμένες ενέργειες αποδίδουν καρπούς.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους δημότες ότι στα ταμεία του δήμου ήδη μπήκε το ποσό των 2.187,11 ευρώ ως ανταποδοτικά από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), για τα ανακυκλούμενα απορρίμματα του δήμου μόνο για το β΄ εξάμηνο του 2020.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Δημοτική Αρχή πριν μερικούς μήνες, προχώρησε στην επιστροφή και παραχώρηση ενός μικρού απορριμματοφόρου στο Δήμο Τήλου μέσω της ΕΕΑΑ, το οποίο για δώδεκα χρόνια παρέμεινε στις εγκαταστάσεις του συνεργείου της Στυλίδας παροπλισμένο, με αποτέλεσμα ο δήμος να καταβάλλει συνολικά το ποσό των 5.664 ευρώ για τέλη κυκλοφορίας και ασφάλεια. Ταυτόχρονα δε, υπήρχε τεράστια απώλεια εσόδων κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών  από τα ανταποδοτικά τέλη της ανακύκλωσης.

Συμφωνήσαμε, για το συμφέρον του δήμου, να λαμβάνουμε 10 ευρώ ανά τόνο ανακύκλωσης ως ανταποδοτικά οφέλη αντί του μικρού παροπλισμένου απορριμματοφόρου που μας είχε χορηγηθεί, οπότε για το β’ εξάμηνο εισήλθε στα ταμεία του δήμου το ποσό αυτό και είναι μόνο η αρχή.

Με σωστούς χειρισμούς και με συνετή διαχείριση προσπαθούμε καθημερινά να έχουμε απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα που αποφέρουν οφέλη λογιστικά αλλά και άμεσα αξιοποιήσιμα.   

 

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Στυλίδας


Niki Giannoulidou