Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Τσαντής • Πρατήριο Υγρών Καυσίμων

2 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για οδική ασφάλεια στο Δήμο Στυλίδας

Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συμπληρωματική Ένταξη Έργων Δήμων της Χώρας στο πλαίσιο της Πρόσκλησης «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας» της Δράσης 16631 «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο» η οποία χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

9,8 εκατομμύρια για την Π.Ε. Φθιώτιδας από το Πρόγραμμα.

 

Τη συμπληρωματική ένταξη έργων 76 Δήμων της Χώρας στο πλαίσιο της Πρόσκλησης «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας», στο πλαίσιο του Έργου «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο» στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αποφάσισαν με Κοινή Υπουργική Απόφαση τα Υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών.

Με τη συμπληρωματική απόφαση, προστίθενται 161 εκατ. ευρώ σε ένα ευρύ πλέγμα έργων, συνολικού ύψους 612 εκατ. ευρώ, για την οδική ασφάλεια.

Σε ό,τι αφορά την Π.Ε. Φθιώτιδας, στα έργα προϋπολογισμού 7,8 εκατομμυρίων ευρώ που είχαν ανακοινωθεί στις 23 Δεκεμβρίου 2022, προστίθεται και η ένταξη του έργου «Βελτίωση οδικής ασφάλειας Δήμου Στυλίδας», προϋπολογισμού 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Το έργο αφορά στη γενικευμένη βελτίωση απορροής ομβρίων προς τους τελικούς αποδέκτες (φρεάτια απορροής ομβρίων), με στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, αλλά και τη βέλτιστη επιφανειακή απορροή ομβρίων υδάτων σε συνθήκες έντονου υετού για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων.

Η Κυβέρνηση κινείται στην κατεύθυνση της αποδοτικής αξιοποίησης των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, μέσω της πραγματοποίησης έργων και επενδύσεων σε τομείς υψηλής προτεραιότητας.

Γραφείο Τύπου Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Αναβάθμιση των σχολικών υποδομών του Δήμου Στυλίδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Έπειτα από την συνάντηση της 01/02/2024 με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων του Δήμου μας με σκοπό την...
- Διαφήμιση -
Σκάρλας • Moto Service

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -
Kalantzis Bros • Αποφράξεις - Μεταφορές Λυμάτων