Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023
Τσαντής • Πρατήριο Υγρών Καυσίμων

Ξεκινάει έργο βελτίωσης του Κέντρου Υγείας  Στυλίδας

Δύο ακόμη έργα για τη δημόσια υγεία χρηματοδότησε, δημοπράτησε, συμβασιοποίησε και θα υλοποιήσει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την επισκευή και συντήρηση Κέντρων Υγείας των Π.Ε. Φθιώτιδας και Ευρυτανίας.

Πρόκειται για τα έργα:

  1. «ΕΠΙΣΚΕΥΗ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ», αρχικού προϋπολογισμού 350.000 €.
  2. «ΕΠΙΣΚΕΥΗ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ», αρχικού προϋπολογισμού 240.000 €.

Οι εργασίες αποσκοπούν στην βελτίωση του επιπέδου των κτιριακών και ηλεκτρομηχανολογικών υποδομών. Εργασίες, οι οποίες κρίνονται αναγκαίες για τη λειτουργικότητα των Κέντρων Υγείας, καθώς η έλλειψη συντήρησης των κτιρίων είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία εκτεταμένων φθορών.

Οι απαραίτητες μελέτες συντάχθηκαν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, μετά από σχετικό αίτημα της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας.

Αντίστοιχα έργα έχουν ήδη ξεκινήσει και σε άλλα Κ.Υ. της Στερεάς Ελλάδας. Η συνολική παρέμβαση της Περιφέρειας αφορά 11 Κέντρα Υγείας και έχει συνολικό προϋπολογισμό 2.360.000 €.

Μετά την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων κατασκευής, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Οι δομές Υγείας της Στερεάς Ελλάδας δοκιμάζονται και πάλι, αφού πολλοί -δυστυχώς- διστάζουν να εμβολιαστούν, ώστε να δώσουμε όλοι μαζί ένα τέλος στην πανδημία.

»Σε αυτή την χρονική συγκυρία, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συνεχίζει την παρέμβασή της, συνολικού προϋπολογισμού 2.360.000 €, για την βελτίωση της πρωτοβάθμιας υγείας. Για να έχει κάθε Στερεοελλαδίτης σοβαρές δομές δημόσιας υγείας στον τόπο του.

»Χρηματοδοτήσαμε και υλοποιούμε δύο ακόμη έργα συνολικού προϋπολογισμού 590.000 € για τα Κέντρα Υγείας Δυτικής Φραγκίστας της Π.Ε. Ευρυτανίας και Στυλίδας της Π.Ε. Φθιώτιδας.

»Αντίστοιχα έργα έχουν ήδη δημοπρατηθεί και έχουν ξεκινήσει στα Κ.Υ. Αλιβερίου, Μαντουδίου, Καμένων Βούρλων και Αμφίκλειας, ενώ την επόμενη περίοδο θα υλοποιηθούν και στα υπόλοιπα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειάς μας».

Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Κώστας Μπακομήτρος δήλωσε: ««Η βελτίωση των υποδομών υγείας της Στερεάς Ελλάδας παραμένει πρώτη μας προτεραιότητα.

»Για το λόγο έχουμε εξασφαλίσει και αποδώσει χρηματοδοτήσεις άνω των 8.000.000 €. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για να αναβαθμίσει τις δομές Υγείας και να υποστηρίξει το δύσκολο έργο των υγειονομικών».

 

- Διαφήμιση -
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η δήμοτικη αρχή που είναι;(να πει ότι το έκανε αυτή.)
    Το κυριότερο που θελουμε είναι πίσω ο Διαμάντης…
    Μπορείτε; Αρκεί να έρθει πίσω γιατί για πολύ κόσμο είναι οδύσσεια τώρα να γράψει φάρμακα. Αυτό θα είναι επιτυχία μπορείτε;Γιατί διαφορετικά θα το καρπωθείτε εσείς ότι έφυγε στην θητεία σας ένας από τους καλύτερους ανθρώπους-επιστήμονας που πέρασε ποτέ από την περιοχή μας;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

- Διαφήμιση -
Σκάρλας • Moto Service

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -
Kalantzis Bros • Αποφράξεις - Μεταφορές Λυμάτων