Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023
Τσαντής • Πρατήριο Υγρών Καυσίμων

Ξεκινούν έργα επέκτασης – αναβάθμισης των αλιευτικών καταφυγίων Αχλαδίου & Γλύφας

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε τις συμβάσεις κατασκευής δύο έργων συνολικού προϋπολογισμού 4.797.000 € (χωρίς ΦΠΑ) για την επέκταση και αναβάθμιση αλιευτικών καταφυγίων της Π.Ε. Φθιώτιδας.

 

Πρόκειται για τα ακόλουθα έργα, τα οποία εντάχθηκαν, δημοπρατήθηκαν και μπαίνουν πλέον στο στάδιο της υλοποίησης:

 • «Επέκταση Αλιευτικού  Καταφυγίου  Αχλαδίου Φθιώτιδας» αρχικού προϋπολογισμού 2.765.000 € (χωρίς ΦΠΑ). Το έργο περιλαμβάνει:
 • Επέκταση κατά περίπου 70μ. του εξωτερικού (προσήνεμου) μώλου με κατακόρυφο μέτωπο εδραζόμενο επί πρίσματος λιθορριπών.
 • Επέκταση των παραλιακών κρηπιδωμάτων μήκους 50μ. περίπου.
 • Εργασίες εκβάθυνσης στο εσωτερικό της λιμενολεκάνης .
 • Kατασκευή απαραίτητων ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων για την εξυπηρέτηση των αλιευτικών σκαφών.

Μετά την ολοκλήρωση των έργων θα μπορούν να ελλιμενιστούν με ασφάλεια 74 αλιευτικά σκάφη.

ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΧΛΑΔΙΟΥ

 

 • «Επέκταση Αλιευτικού Καταφυγίου Γλύφας Φθιώτιδας» αρχικού προϋπολογισμού 2.032.000 € (χωρίς ΦΠΑ). Το έργο περιλαμβάνει:
 • Επέκταση του υφιστάμενου προσήνεμου μώλου κατά 80μ. περίπου παράλληλα στην ακτογραμμή με πλάτος 7μ.
 • Κατασκευή προσήνεμου μώλου εγκάρσια στην ακτογραμμή μήκους 28,2μ. και πλάτους 7μ.
 • Κατασκευή παραλιακού τοίχου κατά μήκος της ακτογραμμής στην ζώνη του έργου από αλληλοτεμνόμενους φρεατοπασσάλους, μήκους 86μ.
 • Εκβάθυνση της λιμενολεκάνης, ώστε το ωφέλιμο βάθος της να είναι κατ’ ελάχιστο στα 3μ.
 • Προστασία των υφιστάμενων τμημάτων του έργου από υποσκαφές της θεμελίωσής του.
 • Κατασκευή απαραίτητων ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων για την εξυπηρέτηση των αλιευτικών σκαφών.

Με την ολοκλήρωση του θα δημιουργηθεί ένα ασφαλές και λειτουργικό αλιευτικό καταφύγιο με 31 νέες θέσεις ελλιμενισμού.

ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΓΛΥΦΑΣ

Μετά την υπογραφή των συμβάσεων κατασκευής, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Εξασφαλίσαμε 4,8 εκατομμύρια ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας (ΕΠΑΛΘ) 2014-2020 και τρέξαμε τις διαδικασίες για την ωρίμανση και τη δημοπράτηση των δύο σημαντικών έργων.

»Υπογράψαμε πλέον τη σύμβαση κατασκευής των έργων επέκτασης και αναβάθμισης των αλιευτικών καταφυγίων Αχλαδίου και Γλύφας. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα στο Αχλάδι και έπειτα στη Γλύφα, ώστε να μην διαταραχθεί η λειτουργία επιχειρήσεων εν μέσω της τουριστικής περιόδου.

 

»Με την ολοκλήρωση των εργασιών θα μπορούν να ελλιμενιστούν με ασφάλεια 74 αλιευτικά σκάφη στο καταφύγιο Αχλαδίου και 31 στο καταφύγιο της Γλύφας. Ολοκληρώνεται σταδιακά και παράλληλα μια σειρά παρεμβάσεων και έργων στα λιμάνια της Φθιώτιδας, με ευεργετικές συνέπειες για την αλιεία, τον τουρισμό και την τοπική μας οικονομία».

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας τόνισε: «Μέσα από καλή συνεργασία, σήμερα ικανοποιούνται δυο σημαντικά αιτήματα για την Ανατολική Φθιώτιδα, στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη για την αναβάθμιση των λιμενικών έργων της Περιφερειακής μας Ενότητας.  

 

»Πρόκειται για έργα –  πολλαπλασιαστές της ανάπτυξης, καθώς εκτός από την αναβάθμιση των υποδομών, την υποστήριξη της αλιείας, όπου πλέον θα εξυπηρετεί μεγαλύτερο αριθμό αλιέων,  θα εμπλουτίσει και την τουριστική ταυτότητα της περιοχής».

- Διαφήμιση -

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΜΠΡΆΒΟ ΠΟΛΎ ΩΡΑΊΑ ΑΛΛΆ ΚΎΡΙΕ ΣΠΆΝΕ ΚΑΙ ΚΑΡΑΚΑΤΖΑ ΕΧΕΤΑΙ ΞΕΧΆΣΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΑΛΟΤΡΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΡΌΜΟΥ ΠΟΥ ΉΔΗ ΚΥΚΛΟΦΩΡΕΙ ΓΛΥΦΑΣ Π. Α. Θ. Ε. ΠΟΤΕ ΈΧΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ,;

 2. Σιγα σιγά να κάνετε και των Ραχών γιατί καταφέρατε από αλιευτικό καταφύγιο να το κάνετε μαρίνα και ν αφήσετε έξω τις ψαρόβαρκες γιά να βάλετε τα ιστιοφόρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Το debate των υποψηφίων Δημάρχων Στυλίδας

https://www.youtube.com/watch?v=W-0ulhGVnS4&ab_channel=Star%CE%9A%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82
- Διαφήμιση -
Σκάρλας • Moto Service

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -
Kalantzis Bros • Αποφράξεις - Μεταφορές Λυμάτων