Τσαντής • Πρατήριο Υγρών Καυσίμων
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
Τσαντής • Πρατήριο Υγρών Καυσίμων

 9 εκατ. ευρώ για το νέο Πολιτιστικό Κέντρο της Στυλίδας

 

ΔΗΜΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ

 9 εκατ. ευρώ για το νέο Πολιτιστικό Κέντρο της Στυλίδας

Σε ένα σύγχρονο Πολιτιστικό Κέντρο μετατρέπεται το εγκαταλειμμένο κτίριο της Ελαιουργικής στο κέντρο της Στυλίδας

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η Δημοτική Αρχή πέτυχε την ένταξη της Πράξης «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΑΚΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ» με συνολική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη πράξης 8.853.315,82, ευρώ μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» (ΥΜΕΠΕΡΑΑ), όπου ένα σύμβολο της πρόσφατης ιστορίας, αρχιτεκτονικής και τοπικής οικονομίας, το ερειπωμένο κτίριο της ελαιουργικής στη Στυλίδα, μετατρέπεται σε σύγχρονο Κέντρο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων.

Στην πραγματικότητα αφενός καταφέραμε να αλλάξουμε το φυσικό αντικείμενο του έργου αφού το κτίριο αρχικά προβλεπόταν για αμαξοστάσιο από προμελέτη της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, σε ένα σύγχρονο πολιτιστικό κέντρο με ταυτόχρονη στατική ενίσχυση του κτιρίου που δεν είχε αρχικά προβλεφθεί και αφετέρου να πετύχουμε χρηματοδότηση σχεδόν 9  εκατομμυρίων ευρώ σε σχέση με την αρχική έγκριση των 2,4 εκατ. ευρώ.

Στο νέο έργο προβλέπεται η δημιουργία ενός σύγχρονου θεάτρου με πρόσβαση για άτομα ΑμεΑ και η κατασκευή ενός εκθεσιακού χώρου πολλαπλών χρήσεων για την ανάδειξη και προβολή της τοπικής, πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς του δήμου η οποία θα ενισχύσει ταυτόχρονα την τοπική οικονομία και θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Η Δήμαρχος Στυλίδας κα. Βιργινία Στεργίου μεταξύ των άλλων δήλωσε: ..« Πρόκειται για ένα ζωντανό τεκμήριο ιστορίας, ένα πραγματικό κεφάλαιο όχι μόνο για τη Στυλίδα, αλλά για όλη την Ανατολική Φθιώτιδα που είχαμε θέσει στόχο εξ αρχής να αποκαταστήσουμε πλήρως και να το μετατρέψουμε σε βιώσιμο χώρο. Είμαστε ικανοποιημένοι που επιτέλους θα αποδοθεί σε κατοίκους και επισκέπτες, αντισεισμικά ασφαλές, προσβάσιμο σε ΑμεΑ και πλήρως αξιοποιήσιμο.

Θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω όλους όσους εργάστηκαν για να ωριμάσουν οι απαραίτητες μελέτες που οδήγησαν σε αυτή την πολύ σημαντική χρηματοδότηση καθώς και τα Κυβερνητικά στελέχη που μας εμπιστεύτηκαν και συνέβαλαν ο καθένας μέσα από τη δική του αρμοδιότητα στην ένταξη του έργου». .                                                                   

                                                                                    Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων

                                                                                                Δήμου Στυλίδας

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΥΛΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΑΚΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ»

bsh

- Διαφήμιση -
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

3ο Sterea Run από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

    Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού Ηλίας Καλτσάς παρουσίασαν σήμερα, Παρασκευή 17 Μαΐου 2024,...
- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -
Kalantzis Bros • Αποφράξεις - Μεταφορές Λυμάτων