Τσαντής • Πρατήριο Υγρών Καυσίμων
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
Τσαντής • Πρατήριο Υγρών Καυσίμων

Αγ.Μαρίνα,Αχλάδι,Ράχες:Εξαιρούνται από την παραχώρηση χρήσης αιγιαλού?

στυλιδα απο ψηλαΤο δικαίωμα χρήσης των κοινόχρηστων χώρων αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών παραχωρείται στους δήμους, με αντάλλαγμα να δίνεται στο κράτος (υπουργείο Οικονομικών) το 20% των ακαθάριστων εσόδων από την άσκηση της δραστηριότητάς τους εκεί.

Η παραχώρηση, που θα ισχύει ως τις 31.12.2013, γίνεται αποκλειστικά για δραστηριότητες που αφορούν λουομένους ή την αναψυχή του κοινού (εκμίσθωση θαλασσίων μέσων αναψυχής, καθισμάτων, ομπρελών, λειτουργία τροχήλατου αναψυκτηρίου κ.λπ.).

Εξαιρούνται από την παραχώρηση οι κοινόχρηστοι χώροι των οποίων η διαχείριση ανήκει σε άλλους φορείς πλην του υπουργείου Οικονομικών (Λιμενικά Ταμεία, Οργανισμούς Λιμένων, ΕΤΑΔΑΕ κ.ά.). Όλα αυτά περιλαμβάνονται στα 14 άρθρα της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με θέμα «Απευθείας παραχώρηση, με αντάλλαγμα, του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών, στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) Α’ Βαθμού».

Την απόφαση συνυπογράφουν ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας και ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.

(Διαβάστε την Κοινή Υπουργική Απόφαση)

Τι ισχύει όμως για την περιοχή του Δήμου Στυλίδας?

Όπως αναφέρεται στην Απόφαση 108 που λήφθηκε στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Στυλίδας στις 22 Ιουλίου 2013:

“…Η Κτηματική Υπηρεσία Νομού Φθιώτιδας μας εξαίρεσε  από την παραχώρηση χρήσης αιγιαλού στις Τοπικές Κοινότητες Αγίας Μαρίνας, Ραχών και Αχλαδίου, με το αιτιολογικό ότι στους χώρους αυτούς εκτελέστηκαν από το Δήμο έργα ανάπλασης χωρίς άδεια και καθ’ υπέρβαση, σύμφωνα με την παράγραφο δ. άρθρου 4 της ΚΥΑ 10Β1075164/2439ΕΞ2013/2-5-2013 (ΦΕΚ1094/2-5-2013).

Η προαναφερόμενη ΚΥΑ , σε κανένα άρθρο της δεν αναφέρεται σε έργα που έγιναν στο παρελθόν, δηλαδή περιόδους που δεν απαιτείτο άδεια ή σε αυτά που εκτελέστηκαν πρόσφατα. Όλες αυτές οι αναπλάσεις έχουν γίνει προ 10ετίας.

Εκτός αυτού μέχρι και το έτος 2012 μας παραχωρούνταν η χρήση των χώρων αυτών και εμείς αποδίδαμε στο Ελληνικό Δημόσιο το 20% των ακαθαρίστων εσόδων. Όσον αφορά τις Τοπικές Κοινότητες Ραχών και Αχλαδίου, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Προέδρου Τ.Κ. Αχλαδίου, οι αναπλάσεις έγιναν με την έγκριση αλλά και τους περιορισμούς που επέβαλε το Λιμεναρχείο Στυλίδας.

Στη Τοπική Κοινότητα Αγίας Μαρίνας, η ανάπλαση περιορίστηκε μόνο στην επίστρωση καλαίσθητων πλακών στο ήδη υπάρχον από πολλών ετών πεζοδρόμιο. Επίσης για τους χώρους αυτούς ο δήμος μας, έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου τις δαπάνες συντήρησης, καθαρισμού και ηλεκτροφωτισμού, χωρίς να εισπράττει πλέον κανένα έσοδο. Κατόπιν αυτών προτείνουμε τον ορισμό πληρεξουσίου δικηγόρου, προκειμένου να διερευνήσει εάν είναι σύννομη η εξαίρεσή μας από την παραχώρηση χρήσης των συγκεκριμένων αιγιαλών και σε διαφορετική περίπτωση να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την προστασία των συμφερόντων του δήμου.

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Στυλίδας στη συνεδρίαση της 22ας Ιουλίου 2013 ενέκρινε τον ορισμό πληρεξουσίου δικηγόρου”

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -