0
Δημοσιεύτηκε 10 Απρ 2014, 18:35   /   ΣΤΥΛΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ
 
 

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι της Πελασγίας,της Γλύφας,των Μύλων & του Βαθυκοίλου

20140410 182345 ΠΕΛΑΣΓΙΑ ΜΥΛΟΙ ΠΕΛΑΣΓΙΑΣ ΔΙΟΔΙΑ ΓΛΥΦΑ ΒΑΘΥΚΟΙΛΟ * ! Κάτοικοι της Πελασγίας,των Μύλων,του Βαθυκοίλου και της Γλύφας συγκεντρώθηκαν σήμερα στο σημείο όπου η εταιρεία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου τοποθέτησε μπάρες και ουσιαστικά έκοψε την είσοδο -έξοδο προς την εθνική οδό.

Στο σημείο παρόντες και ο Δήμαρχος Στυλίδας Απ.Γκλέτσος καθώς κι ο υποψήφιος Δήμαρχος Π.Πανουργιάς.

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι απηύθυναν ερωτήσεις στους εκπροσώπους της εταιρείας τονίζοντας ότι έχει δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο σε έναν ούτως ή άλλως επικίνδυνο παράδρομο.Ενώ μέχρι πρότινος είχαν μια σχετικά εύκολη έξοδο /είσοδο διανύοντας λίγα μόνο μέτρα , τώρα είναι αναγκασμένοι να διανύσουν περίπου 6 χλμ σε έναν παράδρομο (μέχρι τον κόμβο των Αγ.Θεοδώρων) που δεν έχει την υποδομή να δεχτεί τόσο μεγάλο όγκο αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με τους κατοίκους θα έπρεπε η τοποθέτηση των μπαρών να γίνει αφού αρχίσουν να λειτουργούν τα πλευρικά διόδια .Τα πλευρικά διόδια θα λειτουργήσουν σε 50 περίπου ημέρες.Αυτό σημαίνει πως για όλο αυτό το χρονικό διάστημα οι κάτοικοι θα πρέπει να κινούνται σε έναν ομολογουμένως επικίνδυνο δρόμο.

Ο εκπρόσωπος της  Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου είπε πως θα πρέπει να εφαρμόσουν πλήρως ό,τι προβλέπει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας.

Κι εδώ βέβαια τίθεται το θέμα:ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται κατά γράμμα και να είναι ανελαστικός ή θα πρέπει να ερμηνεύεται και να εφαρμόζεται ανάλογα με τις υπάρχουσες συνθήκες?

Στην αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Στυλίδας πρόκειται προ ημερησίας διατάξεως να συζητηθεί το θέμα -αφού η εταιρεία είναι ανένδοτη-και αναμένεται να υπάρξει σχετικό ψήφισμα που θα προτείνει ασφαλιστικά μέτρα προς την εταιρεία με στόχο να ανοίξει τουλάχιστον η έξοδος( ή η είσοδος ) μέχρι να λειτουργήσουν τα παράπλευρα διόδια .

stilida.com

 

 

 

τοποθετήθηκαν μπάρες μπροστά από το κατάστημα του κ. Ταξιάρχη Σκούρα .
Αναγκαστικά πλέον τα αυτοκίνητα θα κατευθύνονται από τον παράδρομο μέχρι τους Αγ. Θεοδώρους.


Niki Giannoulidou

 
Niki Giannoulidou