0
Δημοσιεύτηκε 4 Οκτ 2021, 17:01   /   ΣΤΥΛΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ
 
 

Ακόμη 2 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στο Λύκειο Στυλίδας

Σύμφωνα με  σημερινή ανακοίνωση του Λυκείου Στυλίδας παρουσιάστηκαν 2  επιβεβαιωμένα κρούσματα covid-19 σε μαθητές της B΄τάξης του 3ου τμήματος Γενικής Παιδείας και 2ου  τμήματος Θετικής κατεύθυνσης .
Σύμφωνα με το πρωτόκολλο διαχείρισης του κρούσματος στενές επαφές θεωρούνται οι ανεμβολίαστοι και εμβολιασμένοι μαθητές:

• Που ανήκουν στο ίδιο τμήμα
• Που ανήκουν σε διαφορετικό τμήμα αλλά στην ίδια κατεύθυνση .
• Που παρακολούθησαν μαζί τους μάθημα στην ίδια αίθουσα σε φροντιστήριο ( κατά το 48 ωρο πριν από την έναρξη των συμπτωμάτων)
• Που μετακινήθηκαν στο ίδιο σχολικό λεωφορείο, στο ίδιο ταξί ή ανάλογο ιδιωτικό μεταφορικό μέσο
• Που ήρθαν σε επαφή μαζί τους πρόσωπο με πρόσωπο κατά το 48ωρο πριν από την έναρξη των
συμπτωμάτων σε απόσταση μικρότερη του 1.5 μέτρου για 15΄και περισσότερο και χωρίς χρήση μάσκας εκ μέρους του ενός από τους δύο ή εκ μέρους και των δύο.

Οι παραπάνω υποχρεούνται να υποβάλλονται επιπλέον σε 2 rapid test ανά εβδομάδα στο διάστημα των 7 ημερών μετά την τελευταία επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα.
(Έίτε στις πρωτοβάθμιες δημόσιες δομές είτε σε όλες τις δομές του ΕΟΔΥ, οι οποίες είναι αναρτημένες, κάθε φορά, στην ηλεκτρονική διεύθυνσή του: eody.gov.gr/komy-testing-eody/ )

Οι εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες που δεν ανήκουν στις στενές επαφές που προαναφέρθηκαν υποβάλλονται κανονικά σε self test την πρώτη και την έβδομη μέρα μετά την τελευταία επαφή με το κρούσμα.


Niki Giannoulidou