Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023
Τσαντής • Πρατήριο Υγρών Καυσίμων

Ανακοίνωση του Δημ.Συμβούλου Κ.Φούντα σχετικά με τα ανταποδοτικά τέλη από την ανακύκλωση

aporrimatoforo-dimou-stylidas-2

                                                          ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                            Στυλίδα 3/2/2021

ΦΟΥΝΤΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δημοτικού Συμβούλου Στυλίδας

Σε απάντηση της από 01.02.2021 ανακοίνωσης του Δήμου Στυλίδας περί δήθεν θριαμβολογίας ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Δήμος εισέπραξε το αστρονομικό ποσό των 2.187,11 ευρώ επί ημερών Στεργίου από την ανακύκλωση επειδή τάχα στοχευμένα η δημοτική αρχή αποφάσισε να διώξει το εξειδικευμένο όχημα ανακύκλωσης  σε ένα άλλο δήμο και ταυτόχρονα συμφώνησε δήθεν να εισπράξει για πρώτη φορά 10 ευρώ ανά τόνο, διαγράφοντας προκλητικά μέσα σε δύο αράδες όλα όσα έχουν επιτύχει στο παρελθόν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές στον τομέα της ανακύκλωσης, μόνο και μόνο για να καλύψει τις τεράστιες αδυναμίες της,  σας αναφέρω υπεύθυνα τα ακόλουθα:

1)      Επί δημαρχίας κ. Απ. Γκλέτσου και έχοντας την ευθύνη καθαριότητας και ανακύκλωσης του Δήμου σας υπενθυμίζω ότι η σύμβαση ποσού 10 ευρώ ανά τόνο ανακύκλωσης υπήρχε ήδη και δεν συμφωνήθηκε τώρα από εσάς. Ο Δήμος αντί της είσπραξης των χρημάτων είχε συμφωνήσει να λαμβάνει ανταποδοτικά για όλες τις γειτονιές του Δήμου καινούριους ΜΠΛΕ κάδους ανακύκλωσης, τους οποίους χρησιμοποίει ανελλιπώς ακόμη και σήμερα και χωρίς την ύπαρξη των οποίων δεν θα υπήρχε ούτε ανακύκλωση αλλά ούτε και η είσπραξη του ποσού που αναφέρετε διθυραμβικά!

2)      Σχετικά με το όχημα που εσείς διώξατε από το Δήμο σας αναφέρω ότι:

i.           στο Δήμο μας είχε παρατηρηθεί το παράδοξο από τη μια οι δημότες να κάνουν ανακύκλωση αλλά από την άλλη να δυσπιστούν και να θεωρούν ότι ο Δήμος δεν κάνει ανακύκλωση, καθώς ξεφορτώνει μόνιμα όλους τους ΜΠΛΕ κάδους με τα συμβατικά απορριμματοφόρα, όπως κάνετε και εσείς σήμερα.

ii.          Το όχημα που εσείς διώξατε από το Δήμο και θεωρείτε παροπλισμένο, συντέλεσε καθοριστικά στην ανακύκλωση του Δήμου, καθώς διέθετε όλα εκείνα τα διακριτικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα (διακριτούς επιχρωματισμούς, σήματα ανακύκλωσης) και αποτελούσε το βασικότερο επικοινωνιακό και αποδεικτικό μέσο ότι ο Δήμος κάνει ανακύκλωση στην πράξη.

iii.          Μόλις το όχημα που εσείς διώξατε από το Δήμο και θεωρείτε παροπλισμένο, κυκλοφόρησε στους δρόμους της πόλης, η ανακύκλωση εκτοξεύτηκε και κατέταξε το Δήμο μας στη δεύτερη θέση σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.  Χαρακτηριστική δεν είναι μόνο η αύξηση κατά 78% το 2014-15, αλλά και η συμβολή του στην επίτευξη  ευνοϊκότερης ρύθμισης των οφειλών του Δήμου προς το ΧΥΤΑ Λαμίας.

iv.          Η χρήση του οχήματος που εσείς διώξατε από το Δήμο και θεωρείτε παροπλισμένο, έφερε τόσα πολλά οφέλη και έσοδα στο Δήμο και μάλιστα σε περιόδους μνημονίων, καθώς:

1.              Ο  Δήμος απέκτησε πρόσθετους ΜΠΛΕ κάδους για όλες τις γειτονιές.

2.              Ο Δήμος μπόρεσε και προσέλαβε πέντε επιπλέον εργαζομένους καθαριότητας

3.              Ο Δήμος προσέλαβε προσωπικό καθαριότητας για τα Δημοτικά κτίρια.

4.              Ο Δήμος κατάφερε να εξοικονομήσει χρήματα και να επισκευάσει πρόσθετα ένα απορριμματοφόρο ως εφεδρικό.

 

Συνεπώς, όλα τα παραπάνω γινόταν επειδή η αυξημένη ανακύκλωση συντέλεσε  στο να πηγαίνουμε λιγότερους τόνους απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Λαμίας με κόστος 30 ευρώ ανά τόνο και να εξοικονομούμε περισσότερα χρήματα από τον Προϋπολογισμό Εξόδων του Δήμου. Αυτός είναι ο επιτυχής και στοχευόμενος σχεδιασμός ανακύκλωσης που δυστυχώς εσείς καταργήσατε. Καληνύχτα σας!

 

Με τιμή,

Φούντας Κωνσταντίνος

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

- Διαφήμιση -
Σκάρλας • Moto Service

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -
Kalantzis Bros • Αποφράξεις - Μεταφορές Λυμάτων