Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023
Τσαντής • Πρατήριο Υγρών Καυσίμων

Ανακυκλώνουν το τηγανέλαιο για να ζεσταθούν στο Νηπιαγωγείο του Καραβόμυλου

Στις 9 Νοεμβρίου στο stilida.blogspot.com (που εδώ και μία εβομάδα έγινε stilida.com) είχαμε δημοσιεύσει το εξής άρθρο :

“Εκστρατεία ευαισθητοποίησης των μικρών μαθητών για την ανακύκλωση τηγανέλαιων ξεκινά η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας, δίνοντάς τους παράλληλα τη δυνατότητα να κερδίσουν το πετρέλαιο θέρμανσης για τη σχολική περίοδο.
Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, εξετάζεται η υλοποίηση ενός πιλοτικού προγράμματος για την ανακύκλωση των τηγανέλαιων στο οποίο εκτός από καταστήματα θα μπορούν να συμμετέχουν και μαθητές.
Στο πλαίσιο του προγράμματος θα τοποθετηθούν κατάλληλοι κάδοι συλλογής τηγανέλαιου σε επιλεγμένους χώρους, όπως τα σχολεία, και για κάθε 10.870 κιλά τηγανέλαιου που θα συγκεντρώνονται θα αποδίδονται στο σχολείο 1200 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης.
Με αυτό τον τρόπο οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές θα μπορούν να εξασφαλίζουν μέσα από την προστασία του περιβάλλοντος πετρέλαιο θέρμανσης για τα σχολεία.
πηγή econews.gr
Προφανώς το άρθρο είναι ένα καλό παράδειγμα – μια ιδέα – μια προτροπή προς τους τοπικούς μας φορείς να κινητοποιηθούν στην αντίστοιχη κατεύθυνση.
Έχουμε μιλήσει και άλλες φορές για το πετρέλαιο θέρμανσης  στα σχολεία της περιοχής μας και θα επιμείνουμε γιατί πιστεύουμε πώς όταν ψάχνεις βρίσκεις λύσεις.
Δεν είναι απαραίτητο να φτάσουμε στο σημείο να δούμε το πρόβλημα μπροστά στα μάτια μας.
Αν προβλέψουμε,συμμετέχοντας σε μία τέτοια δράση-ή και κάτι αντίστοιχο- είναι σίγουρο πως και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση θα παρέχουμε στα παιδιά μας αλλά και ένα ζεστό σχολείο”  

(ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ https://stilida.com/wp-admin/post.php?post=14828&action=edit )

Σήμερα ένα μήνα μετά από το δημοσίευμα  μας διαβάσαμε με μεγάλη χαρά πως μία αντίστοιχη ενέργεια πρόκειται να πραγματοποιήσει το Νηπιαγωγείο του Καραβόμυλου.

Το lamiastar.gr σήμερα έγραψε:

Μία πρωτοποριακή ενέργεια κατάφερε να πραγματοποιήσει το νηπιαγωγείο στον Καραβόμυλο Στυλίδας, προκειμένου να εξασφαλίσει χρήματα για την αγορά του πετρελαίου θέρμανσης.

Συγκεντρώνουν το τηγανέλαιο σε ειδικό βαρέλι, το οποίο εν συνεχεία το αποστέλλουν σε εργοστάσιο της περιοχής για ανακύκλωση και έτσι καταφέρνουν να καλύπτουν τις ανάγκες τους στον τομέα της θέρμανσης.

Ένα μεγάλο μπράβο στο Νηπιαγωγείο του Καραβομύλου!!!!!!

 

 

- Διαφήμιση -
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Τα τραγούδια, τα ραδιόφωνα και τα άλλα… περίεργα που απαγορεύονται από την Κυριακή 1η Οκτωβρίου

Οι ώρες κοινής ησυχίας αλλάζουν από την Κυριακή 1η Οκτωβρίου - Ποιες απαγορεύσεις ισχύουν μέσα στο συγκεκριμένο ωράριο Σύμφωνα με τη Αστυνομική...
- Διαφήμιση -
Σκάρλας • Moto Service

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -