Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023
Τσαντής • Πρατήριο Υγρών Καυσίμων

Ανακύκλωση: Ο Δήμος Στυλίδας απαντάει στον Δημ.Σύμβουλο Κ.Φούντα (Δελτίο Τύπου)

anakiklosi

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κύριε δημοτικέ σύμβουλε, αρμόδιε για την καθαριότητα και ανακύκλωση του Δήμου Στυλίδας επί θητείας του κ. Γκλέτσου, επειδή μάλλον ενοχληθήκατε από το γεγονός ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή διαχειρίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ζήτημα της ανακύκλωσης, αναρτήσατε στην ιστοσελίδα του stilida.com ανακριβείς πληροφορίες σχετικά με την απόσυρση του απορριμματοφόρου ανακύκλωσης μετά βεβαίως τη διαπίστωση ότι για πρώτη φορά πιστώθηκαν χρήματα από την ανακύκλωση στο Δήμο.

Θα έπρεπε βέβαια να γνωρίζετε από τη θέση την οποία υπηρετήσατε για τόσα χρόνια και με τόσο μεγάλη επιτυχία ότι:

  • Η καταβολή των 10 ευρώ ανά τόνο ανακύκλωσης είναι ξεκάθαρα ανεξάρτητη των ΜΠΛΕ κάδων, διότι οι ΜΠΛΕ κάδοι δίνονται δωρεάν κάθε χρόνο από την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης βάσει πληθυσμιακών κριτηρίων και μόνο.
  • Η μόνη συμφωνία μεταξύ του Δήμου και της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης που μπορεί να επιτευχθεί, αφορά στην καταβολή της αποζημίωσης ή στην παραχώρηση ενός απορριμματοφόρου. Επομένως δεν αποτελεί ζήτημα συμφωνίας η προμήθεια των μπλε κάδων που δήθεν εσείς πετύχατε.
  • Η δε «εκτόξευση» της ανακύκλωσης επί των ημερών σας, που αναφέρετε στην ανακοίνωσή σας η οποία μάλιστα οφειλόταν στην κυκλοφορία του απορριμματοφόρου της ανακύκλωσης με τους διακριτούς επιχρωματισμούς είναι μάλλον μυθοπλασία. Και τούτο, γιατί απλούστατα το όχημα αυτό δεν κυκλοφόρησε σχεδόν ποτέ, οπότε μην του χρεώνετε την τεράστια «αύξηση» της ανακύκλωσης στο Δήμο. Απόδειξη περί αυτού αποτελεί ο παρακάτω πίνακας κατανάλωσης καυσίμων του συγκεκριμένου απορριμματοφόρου που σας παραθέτουμε και είναι στη διάθεσή σας.
  • Επιπλέον, θεωρούμε ότι πρόκειται περί σύγχυσης, ίσως και λόγω της ώρας που συντάξατε το δελτίο τύπου, αν θεωρείτε ότι ο Δήμος προσέλαβε εργαζομένους καθαριότητας λόγω της χρήσης του εν λόγω απορριμματοφόρου.
  • Τέλος, για να μην κουράζουμε τους αναγνώστες, σας υπενθυμίζουμε εκ νέου, ότι τα έξοδα για το συγκεκριμένο απορριμματοφόρο το οποίο παρέμεινε όλα αυτά τα έτη στις εγκαταστάσεις του Συνεργείου της Στυλίδας παροπλισμένο ήταν 5.664 ευρώ (για τα δώδεκα χρόνια ακινησίας: τα τέλη κυκλοφορίας 300 ευρώ το χρόνο και η ασφάλεια 172 ευρώ το χρόνο).

Συμπερασματικά λοιπόν, κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών, υπήρξε τεράστια απώλεια εσόδων συμπεριλαμβανομένων και των ανταποδοτικών, τα οποία είναι πολύ περισσότερα από ότι αρχικά υπολογίσαμε και ο καθένας μπορεί πολύ εύκολα με τα νέα αριθμητικά δεδομένα να βγάζει τα συμπεράσματά του.

Αφού λοιπόν εσείς ως υπεύθυνος δημοτικός σύμβουλος, δεν μπορείτε να επικροτήσετε την προσπάθεια της δημοτικής αρχής για τον περιορισμό μιας σπατάλης για ένα αναξιοποίητο όχημα που επιβάρυνε το Δήμο μας,  την οποία πιθανόν να μην είχατε εκτιμήσει κατά τη διάρκεια της θητείας σας, θα ήταν μάλλον φρόνιμο να σιωπήσετε. Ο καθένας πλέον μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Παραθέτουμε τον ακόλουθο πίνακα :

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΟΦΟΡΟΥ ΚΗΗ 2725

                       ΕΤΟΣ

                        ΛΙΤΡΑ

                      2011

                           0

                      2012

                           0

                      2013

                           0

                      2014

                           0

                      2015

                        450

                      2016

                        380

                      2017

                        100

                      2018

                          0

                      2019

                          0

                      2020

                          0

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Στυλίδας

- Διαφήμιση -
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

- Διαφήμιση -
Σκάρλας • Moto Service

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -