0
Δημοσιεύτηκε 22 Σεπ 2017, 17:26   /   ΣΤΥΛΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ
 
 

Απάντηση Δημάρχου Στυλίδας στον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας της Αγ. Μαρίνας που αφορά στην κατασκευή του Βιολογικού καθαρισμού της Στυλίδας

img 3137 27 ΔΗΜΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΛΕΤΣΟΣ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΣΤΥΛΙΔΑΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Στυλίδα, 22/09/2017

ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ                                                          

ΔΗΜΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ                                                              

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

                                                                                                                                                                         

                                                                 

Δελτίο τύπου

Απάντηση στον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας της Αγίας Μαρίνας που αφορά στην κατασκευή του Βιολογικού καθαρισμού της Στυλίδας.

Στις 18/09/2016 έλαβε χώρα πολύωρη λαϊκή συνέλευση των κατοίκων της Αγίας Μαρίνας με τους ειδικούς επιστήμονες της ΔΕΥΑΛ και όλους τους αιρετούς του Δήμου Στυλίδας, όπου διευκρινίστηκαν τα ζητήματα της αναγκαιότητας κατασκευής του αντλιοστασίου στην Αγ. Μαρίνα, το Νο 3 όπως αναφέρεται στις εγκεκριμένες μελέτες από το αρμόδιο Υπουργείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην συνεδρίαση αυτή με εκατοντάδες μάρτυρες , ξεκαθαρίστηκε ότι η μή κατασκευή αντλιοστασίου, σε οποιαδήποτε θέση στην Αγ. Μαρίνα, σημαίνει με απλά λόγια και χωρίς εναλλακτική λύση, τη μή σύνδεση του οικισμού στο μεγάλο έργο διαχείρισης των λυμάτων προς το Βιολογικό καθαρισμό της Λαμίας.

Στις 7/11/2016 όμως, στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου ΤΚ Αγ. Μαρίνας, αποφασίστηκε «ελαφρά την καρδία» ομόφωνα, χωρίς καμία επιστημονική και τεχνοκρατική προσέγγιση, να μη δημιουργηθεί το αντλιοστάσιο σε οποιαδήποτε από τα προτεινόμενα σημεία της μελέτης, υποθηκεύοντας έτσι το μέλλον των κατοίκων του τόπου αυτού, σε σχέση με την υγεία και το περιβάλλον, χάνοντας την ευκαιρία για πάντα δημιουργίας αποχετευτικού δικτύου και διαχείρισης λυμάτων.  

Γεγονός που επικυρώθηκε και αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την υπ. αριθμ. απόφαση 169/2016, λαμβάνοντας πάντα υπόψη την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου, υπ. Αριθ. 6/2016.  

Τι δεν καταλαβαίνετε κύριε πρόεδρε της Αγ. Μαρίνας;

Οι ειδικοί επιστήμονες ήταν ξεκάθαροι και εσείς ενήμερος.

«Χωρίς αντλιοστάσιο, δεν γίνεται σύνδεση στον αγωγό λυμάτων και για πάντα θα υπάρχουν βόθροι στην Αγ. Μαρίνα»

Κρίμα σε στολίδια της παραθαλάσσιας ζώνης του Δήμου Στυλίδας, να παίρνονται τέτοιες αποφάσεις που θα κληρονομήσουν όλες οι επόμενες γενεές.

Σε κάθε περίπτωση όμως, θα ζητηθούν ποινικές ευθύνες προς κάθε κατεύθυνση για κάθε ψεύδος και λασπολογία που εξαπολύετε.

 

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ

 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΛΕΤΣΟΣ


Niki Giannoulidou