0
Δημοσιεύτηκε 30 Μαρ 2015, 11:48   /   ΣΤΥΛΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ
 
 

Αυτή την Πέμπτη: Άσκηση καταπολέμησης θαλάσσιας ρύπανσης στο Λιμάνι της Στυλίδας

askisi sto limani stylidas 11 ΣΤΥΛΙΔΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΣΤΥΛΙΔΑΣ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΥΛΙΔΑΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ Μια από τις κύριες αποστολές του Λιμενικού Σώματος –Ελληνικής Ακτοφυλακής , είναι και η προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος.

Η καταπολέμηση ενός περιστατικού ρύπανσης της θάλασσας και των ακτών είναι μια περίπλοκη υπόθεση η οποία προϋποθέτει γνώσεις, κατάλληλη οργάνωση και εξοπλισμό, εμπειρία και προπαντός ετοιμότητα, ταχύτητα και συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Προκειμένου να διαπιστωθεί ο βαθμός επάρκειας του υφιστάμενου σχεδιασμού οργάνωσης , του εξοπλισμού και της ετοιμότητας του προσωπικού , το Λιμεναρχείο  Στυλίδας  διοργανώνει την Πέμπτη 02-04-2015 και ώρα 10.00 στο λιμάνι Στυλίδας  ΑΣΚΗΣΗ καταπολέμησης ρύπανσης σε εικονικό περιστατικό ρύπανσης θαλασσίου χώρου και ακτών με πετρελαιοειδή.

Το σενάριο της άσκησης περιλαμβάνει διαρροή ποσότητας καυσίμων από φορτηγό πλοίο που βρίσκεται  ελλιμενισμένο στο λιμάνι Στυλίδας ,με αποτέλεσμα την πρόκληση ρύπανσης  του θαλασσίου χώρου  και της ακτής του Καλόγηρου Στυλίδας.


Niki Giannoulidou

 
Niki Giannoulidou