0
Δημοσιεύτηκε 18 Ιούλ 2014, 11:07   /   ΣΤΥΛΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ
 
 

Αυτό το Σάββατο στο Αχλάδι: «Ταξίδι στη σκιά των Ιμαλαΐων»

20140718-100252-36172289.jpg
«Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ»
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αχλαδιωτών «Το Χρυσάμπελο (Κούμπαο)» στις 9 το βράδυ του Σαββάτου 19 Ιουλίου, διοργανώνει στην Πλατεία Αχλαδίου εκδήλωση με θέμα «Ταξίδι στη σκιά των Ιμαλαΐων».
Πρόκειται για μια βιωματική παρουσίαση συναρπαστικών εικόνων και εμπειριών του έμπειρου Έλληνα ορειβάτη κ. Θανάση Τριάντη από την ορειβατική του αποστολή στα Ιμαλάια, την ψηλότερη οροσειρά της γης, και τη μαγευτική πόλη της Κατμαντού, πρωτεύουσας του μακρινού Νεπάλ.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει ο κ. Τάσος Καραγκούνης, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σπαρτιά», μιλώντας για τοπικές ορειβατικές διαδρομές στο βουνό της βορειοανατολικής Φθιώτιδας, τη θρυλική Όθρυ.
Το πρόγραμμα προβλέπεται να κλείσουν προσκεκλημένες ορειβατικές ομάδες συλλόγων της Φθιώτιδας με παρουσιάσεις των δράσεών τους.
Οι διοργανωτές, με την εκδήλωση αυτή, στοχεύουν στην τόνωση του ενδιαφέροντος των κατοίκων της περιοχής για τη φύση και στην ανάδειξη των δυνατοτήτων αξιοποίησης του ορεινού φυσικού περιβάλλοντος, με έμφαση στην αναζωογονητική του επίδραση στον άνθρωπο.


Niki Giannoulidou