0
Δημοσιεύτηκε 2 Οκτ 2012, 15:19   /   ΣΤΥΛΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ
 
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Τραγουδιού Στερεάς Ελλάδας

Στυλίδα, 02/10/2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 31
T.K. 35300, Στυλίδα
Τηλ: 2238350100
Fax: 2238024783

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2012, στην αίθουσα του Ο.Σ.Κ. στη Στυλίδα, η ημιτελική διαγωνιστική φάση του «1ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Τραγουδιού Στερεάς Ελλάδας», το οποίο διοργανώνει η δισκογραφική εταιρία της Στερεάς Ελλάδας «Free Voice Records» με την υποστήριξη του Δήμου Στυλίδας.

Σε μια μαραθώνια σειρά ακροάσεων, οι 36 νέοι δημιουργοί απ’ όλη την Ελλάδα (συνθέτες, στιχουργοί, ερμηνευτές και συγκροτήματα) που πέρασαν στον ημιτελικό μετά την αρχική επιλογή μεταξύ των δεκάδων υποψηφιοτήτων, παρουσίασαν το έργο τους στην πενταμελή κριτική επιτροπή, που αποτελούσαν οι κ.κ. Αργύρης Βλάχος, μουσικός και καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής, Γιώργος Γκλάβας, καθηγητής μουσικής, συνθέτης και ενορχηστρωτής, Γιώργος Παπαδογεωργής, σκηνοθέτης, Antoine Parinis, τραγουδοποιός, μέλος και συνεργάτης της «Free Voice Records», Πύρρος Πουλίτσας, τραγουδιστής και καθηγητής Μουσικής.

Το έργο της κριτικής επιτροπής αποδείχθηκε εξαιρετικά δύσκολο, καθώς το καλλιτεχνικό επίπεδο των συμμετοχών ήταν υψηλότατο, ενώ, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της «Free Voice Records» κ. Αυγέρης Τσιρώνης, υπήρχαν τουλάχιστον 30 τραγούδια που άξιζαν μία θέση στη δωδεκάδα του τελικού.

Αναλυτικά, τα τραγούδια που θα συμμετάσχουν στον τελικό είναι, με αλφαβητική σειρά, τα παρακάτω:

Παράλληλα, επελέγησαν και έξι αναπληρωματικά τραγούδια, τα οποία, βάσει βαθμολογίας, είναι τα εξής:

Οι φίλοι του τραγουδιού, μπορούν να ακούσουν τις συμμετοχές του τελικού στο δικτυακό τόπο του Φεστιβάλ www.festivalstereas.gr, όπου υπάρχουν κι όλες οι λεπτομέρειες για την εξέλιξη της διοργάνωσης.

Το «1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Τραγουδιού Στερεάς Ελλάδας» συνεχίζεται με τον τελικό, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012 στο Πάρκο Λαού στη Στυλίδα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, όπου θα παρουσιαστούν «ζωντανά» τα δώδεκα τραγούδια και θα αναδειχθεί ο νικητής, ο οποίος θα βραβευθεί με την παραγωγή και διανομή του προσωπικού του δίσκου από τη «Free Voice Records».

Ο Δήμος Στυλίδας προσκαλεί τους φίλους του τραγουδιού να παρακολουθήσουν τον τελικό του Φεστιβάλ και να απολαύσουν και να υποστηρίξουν τις δροσερές φωνές και δημιουργίες, που αποτελούν τη νέα δύναμη της Ελληνικής Μουσικής και θα μας συντροφεύσουν τα επόμενα χρόνια.


IMG_3523.JPG


IMG_3651.JPG


Admin1