0
Δημοσιεύτηκε 1 Νοέ 2012, 11:37   /   ΣΤΥΛΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ
 
 

Δημόσια πρόσκληση του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητοί κύριοι,

Αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος του αυτοκινήτου, ο οποίος επηρεάζει αρκετούς τομείς της οικονομίας, το Επιμελητήριο Φθιώτιδας προτίθεται να οργανώσει κύκλο συναντήσεων και επαφών, με αρμόδιους φορείς προκειμένου να μπορέσουμε από κοινού να αναζητήσουμε τους τρόπους ανάκαμψης της πτωτικής πορείας του κλάδου. 

Η «έκρυθμη» κατάσταση που επικρατεί στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτου, έχει οδηγήσει τον κλάδο σε πορεία «εκτροχιασμού», καθώς οι πωλήσεις αυτοκινήτων διαρκώς μειώνονται, ενώ οι ελάχιστοι αγοραστές προτιμούν μικρού κυβισμού και αξίας οχήματα.

Μέρα με τη μέρα, ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις κινούνται με την «όπισθεν», οι οποίες έχουν πληγεί δραματικά από την βαθιά ύφεση που πλήττει τη χώρα και οι επιχειρηματίες βρίσκονται ουσιαστικά ένα βήμα πριν το οριστικό λουκέτο.

Ήδη οι περισσότεροι επιχειρηματίες του κλάδου έχουν προβεί σε απολύσεις, σε μειώσεις μισθών, επιπλέον περικοπές αλλά και πάλι τα νούμερα δεν βγαίνουν.

Σας καλούμε, την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 18:30στις εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου (Όθωνος 3, Λαμία), για να καταγράψουμε και να αποτυπώσουμε τα σημαντικότερα ζητήματα που μας απασχολούν, να αποκτήσουμε πλήρη εικόνα για τις γενικότερες εξελίξεις και να είμαστε σε θέση να οργανώσουμε τις απαιτούμενες ενέργειες.

 Το βασικό σκεπτικό της όλης διαδικασίας το οποίο θα διαμορφώσουμε από κοινού έχει ως εξής:

 Α Φάση: συγκέντρωση, καταγραφή & ανάδειξη προβλημάτων που επηρεάζουν αρκετούς κλάδους της τοπικής μας οικονομίας (εμπόρους, ασφαλιστές, συνεργεία κτλ.)

Β Φάση: ανάλυση & ενημέρωση από εξειδικευμένους ανθρώπους του κλάδου (Πρόεδρο Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτου, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, Εκπρόσωποι τραπεζών, αρμόδια στελέχη υπουργείου κτλ.)

Γ Φάση: διοργάνωση εξειδικευμένων σεμιναρίων (τρόποι ανάκαμψης πτωτικής πορείας, εξαγορές – συγχωνεύσεις, δίκτυα διανομής, φορολογικό νομοσχέδιο, ανάπτυξη καθετοποιημένης δραστηριότητας κτλ.)

Δ Φάση: Συνάντηση εκπροσώπων μας με αρμόδιους φορείς της πολιτείας (Υπουργό, Υφυπουργό, Γενικό Γραμματέα, Στελέχη Φορέων & Οργανισμών).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον Οικονομικό Επόπτη του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, κο Αθ. Κυρίτση. (τηλ. 2231037230, 2231022112, email:manager@ekyritsis.gr)

Ελπίζουμε ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο κάλεσμά μας αφού τα προβλήματά μας είναι κοινά όπως κοινή πρέπει να είναι και η αντιμετώπισή τους.

Ο Πρόεδρος

Αλέξανδρος Διαμαντάρας

Ο Οικονομικός Επόπτης

Αθ. Κυρίτσης


Niki Giannoulidou