0
Δημοσιεύτηκε 29 Μαρ 2013, 09:59   /   ΣΤΥΛΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ
 
 

Άσκηση Καταπολέμησης Ρύπανσης στο Λιμάνι της Στυλίδας

limani stylidas panoramiki 630x120 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΥΛΙΔΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΛΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ

ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΣΤΥΛΙΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    

ΘΕΜΑ <<  Διοργάνωση Άσκησης Καταπολέμησης Ρύπανσης 2013 >>

Σας γνωρίζουμε ότι μια από τις κύριες αποστολές του Λιμενικού Σώματος –Ελληνικής Ακτοφυλακής , είναι και η προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος.

Η καταπολέμηση ενός περιστατικού ρύπανσης της θάλασσας και των ακτών είναι μια περίπλοκη υπόθεση η οποία προϋποθέτει γνώσεις, κατάλληλη οργάνωση και εξοπλισμό, εμπειρία και προπαντός ετοιμότητα, ταχύτητα και συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Προκειμένου να διαπιστωθεί ο βαθμός επάρκειας του υφιστάμενου σχεδιασμού οργάνωσης , του εξοπλισμού και της ετοιμότητας του προσωπικού , το Λιμεναρχείο Στυλίδας διοργανώνει την Τρίτη 02-04-2013 και ώρα 10.00 στο λιμάνι Στυλίδας ΑΣΚΗΣΗ καταπολέμησης ρύπανσης σε εικονικό περιστατικό ρύπανσης θαλασσίου χώρου και ακτών με πετρελαιοειδή.

Το σενάριο της άσκησης περιλαμβάνει διαρροή ποσότητας καυσίμων από φορτηγό πλοίο που βρίσκεται ελλιμενισμένο στο λιμάνι Στυλίδας , με αποτέλεσμα την πρόκληση ρύπανσης του θαλασσίου χώρου και της ακτής του Καλόγηρου Στυλίδας.

O ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ

  ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ Λ.Σ

Λιάκος Κυριάκος

 

                                                                                                          

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Niki Giannoulidou

 
Niki Giannoulidou