0
Δημοσιεύτηκε 23 Μαρ 2017, 18:44   /   ΣΤΥΛΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ
 
 

Δις ισόβια για το άγριο φονικό στον Καραβόμυλο Φθιώτιδας

img 0960 ΦΟΝΟΣ ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟΣ ΔΙΚΗ   !

Γράφει η Αικατερίνη Ζήση

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο  (Κακουργιοδικείο) ΑΜΦΙΣΣΑΣ την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017 αναβίωσε η άγρια δολοφονία του Κωνσταντίνου ΖΗΣΗ στο Καραβόμυλο Φθιώτιδος στις 22/11/2015.
Ο Κωνσταντίνος ΖΗΣΗΣ δέχθηκε δώδεκα μαχαιριές.

Σε μία μαραθώνια συνεδρίαση που ξεκίνησε από το πρωί και περατώθηκε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης το Δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ενόχους κατά το κατηγορητήριο τους τρεις κατηγορούμενους δηλαδή για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ληστεία που τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα για το πρώτο από αυτούς και για άμεση συνέργεια τους άλλους δύο.

Καταδίκασε τους δύο εκ των κατηγορουμένων σε δις (2) ισόβια κάθειρξη και στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων χωρίς ελαφρυντικά .Επίσης σε φυλάκιση έξι μηνών  τον τρίτο για την οπλοχρησία αναγνωρίζοντας  τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά τη πράξη του και τελικώς του επέβαλε τη ποινή της κάθειρξης 18 ετών ,στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων επί 5 έτη, παρέχοντας του τη δυνατότητα με περιοριστικούς όρους να ανασταλεί η έκτιση της ποινής μέχρι την εκδίκαση της εφέσεως που άσκησε.

Δυστυχώς οι υπαίτιοι της δολοφονίας προσπάθησαν για να αποσείσουν στο μέτρο του δυνατού την ευθύνη τους να σπιλώσουν τη μνήμη του αδικοχαμένου Κωνσταντίνου Ζήση, χωρίς φυσικά να το καταφέρουν , στο Δικαστήριο ουδεμία αμφιβολία υπήρξε για την ενοχή τους. Παρόντες στο δικαστήριο ήταν η αδελφή και τα ανήψια του αδικοχαμένου Κωνσταντίνου Ζήση, οι οποίοι αντέδρασαν με αυτοσυγκράτηση και αξιοπρέπεια και δεν δημιούργησαν κάποιο επεισόδιο κατά των δραστών.


Niki Giannoulidou

 
Niki Giannoulidou