0
Δημοσιεύτηκε 4 Νοέ 2016, 12:55   /   ΣΤΥΛΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ
 
 

Δωρεάν σίτιση των μαθητών του Γυμνασίου Στυλίδας από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

sitisiΣύμφωνα με πληροφορίες μας το Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής –ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος θα είναι και φέτος  δίπλα στους μαθητές του Γυμνασίου Στυλίδας.

To Πρόγραμμα Σίτισης & Προώθησης της Υγιεινής Διατροφής είναι πρωτοβουλία που ανέλαβε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Prolepsis.

To Πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές που φοιτούν σε δημόσια σχολεία που βρίσκονται σε κοινωνικο-οικονομικά ευπαθείς περιοχές.

Ο στόχος του Προγράμματος είναι διττός, καθώς προσφέρει τη δυνατότητα σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές των σχολείων να λαμβάνουν καθημερινά ένα δωρεάν, υγιεινό γεύμα το οποίο καλύπτει το 24-31% των ημερήσιων αναγκών των μαθητών σε ενέργεια και εξασφαλίζει το 53-64% των ημερήσιων αναγκών των παιδιών σε πρωτεΐνες.

Παράλληλα, μέσω του συγκεκριμένου Προγράμματος, εισάγονται στα σχολεία νέα διατροφικά πρότυπα και συνήθειες που προάγουν την υγιεινή ζωή και, μέσω των μαθητών, τα πρότυπα αυτά μεταφέρονται και στην οικογένεια.

Με τη σχεδίαση ειδικά διαμορφωμένου υλικού και τη διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, το Πρόγραμμα ενισχύει την υγιεινή διατροφή και την ευρύτερη προαγωγή της υγείας, τόσο των μαθητών όσο και των οικογενειών τους, διασφαλίζοντας ότι τα οφέλη του θα επηρεάσουν θετικά όχι μόνο τους σύγχρονους πολίτες και κατοίκους της χώρας, αλλά και τις επόμενες γενιές της.

images


Niki Giannoulidou