Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
Τσαντής • Πρατήριο Υγρών Καυσίμων

Εγκαίνια συστήματος ανίχνευσης πυρκαγιών στο δάσος Λογγιτσίου (Δελτίο Τύπου)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρουσία της ηγεσίας των περιφερειακών Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας και εκπροσώπων του Δασαρχείου, εγκαινιάσαμε σήμερα ένα ευφυές σύστημα έγκαιρης πυρανίχνευσης με τίτλο «Εγκατάσταση συστήματος ανίχνευσης πυρκαγιών στο δάσος Λογγιτσίου», με πεδίο κάλυψης το σύνολο της έκτασης του δάσους Λογγιτσίου, αλλά και όμορες περιοχές, προϋπολογισμού ύψους 300.000 ευρώ περίπου, που θα προσφέρει τον ταχύτατο εντοπισμό πυρκαγιών ώστε να αποτρέπονται οι καταστροφικές συνέπειες στο φυσικό περιβάλλον.

Το έργο περιλαμβάνει την εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος που θα λειτουργεί αυτόνομα και στην πλήρη ανάπτυξή του, θα περιλαμβάνει, δύο σταθμούς ανίχνευσης πυρκαγιάς με οπτικούς, θερμικούς και φασματομετρικούς αισθητήρες τελευταίας τεχνολογίας, μετεωρολογικούς σταθμούς, κάμερες παρακολούθησης και εποπτείας, εμβέλειας 360ο, αυτόνομα συστήματα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φωτοβολταϊκά για αδιάλειπτη τροφοδοσία, συστήματα αναμετάδοσης πληροφοριών και απομακρυσμένο κέντρο ελέγχου με διακομιστή και σταθμό εργασίας.

Σκοπός είναι η έγκαιρη ανίχνευση φωτιάς σε εμβέλεια χιλιομέτρων μέσω των αισθητήρων και η άμεση αποστολή σήματος συναγερμού, η ειδοποίηση των αρμοδίων μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα προς ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων και η ταχύτατη κινητοποίησή τους για την αποτροπή καταστροφικών πυρκαγιών που σώζουν κάθε πνεύμονα πρασίνου που κινδυνεύει.

Ο Δήμος Στυλίδας είναι για ακόμη μια φορά πρωτοπόρος στις νέες ψηφιακές τεχνολογίες. Η μάχη για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος είναι συνεχής και για αυτό φροντίσαμε να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα που μας δίνεται μέσω των  τεχνολογιών που διαρκώς αναβαθμίζονται και αλλάζουν. Αυτή υπήρξε βασική αρχή μας και μετουσιώθηκε ένα ακόμη ζωτικής σημασίας έργο που με υπερηφάνεια παραδίδουμε στον τόπο μας.

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Στυλίδας

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Δήμος Στυλίδας: Πρόσκληση σε Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας δημοτικής αρχής

ΔΗΜΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ Πρόσκληση σε Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας δημοτικής αρχής (Άρθρο 67Α παρ.3 του Ν.3852/2010) Σας προσκαλούμε να προσέλθετε την 4η Μαρτίου,...
- Διαφήμιση -
Σκάρλας • Moto Service

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -