Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024
Τσαντής • Πρατήριο Υγρών Καυσίμων

Ειρ.Ζαγαριώτου: Τι λέει στην επιστολή ανεξαρτητοποίησής της

Tην ανεξαρτητοποίησή της από τη δημοτική παράταξη ” Ενωμένη Ανατολική Φθιώτιδα” με επικεφαλής τη Δήμαρχο Στυλίδας  Βιργινία Στεργίου, δήλωσε η Ειρήνη Ζαγαριώτου .
Στη σχετική επιστολή   αναφέρει τους λόγους που την ώθησαν σε αυτή την απόφαση.
Διαβάστε παρακάτω
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, 
Αξιότιμη κ. Δήμαρχε,
Αγαπητοί συνάδελφοι του Δημοτικού και των Τοπικών Συμβουλίων της πόλης μας,
Αγαπητοί συνδημότες,
Με την παρούσα επιστολή μου επιθυμώ να δηλώσω την ανεξαρτητοποίησή μου από τη δημοτική παράταξη ” Ενωμένη Ανατολική Φθιώτιδα” με επικεφαλής τη Δήμαρχο κ. Βιργινία Στεργίου, στο ανώτατο συλλογικό όργανο του Δήμου.
Η εκλογή μου ως δημοτικής  συμβούλου της πλεοψηφούσας παράταξης, το Μάιο του 2019 με γέμισε ενθουσιασμό, δύναμη  αλλά και μεγάλη ευθύνη στο έργο που ανέλαβα να επιτελέσω και μάλιστα σε εποχές τόσο δύσκολες σαν κι αυτή που διανύσαμε και εξακολουθούμε να διανύουμε.
  Ήταν μεγάλη τιμή για εμένα η εμπιστοσύνη και η επιλογή που επέδειξαν οι συνδημότες στο πρόσωπό μου και θέλω να πιστεύω πως κι εγώ με την πορεία και την στάση μου  αυτά τα 3,5 σχεδόν χρόνια υπηρέτησα με απόλυτη ανιδιοτέλεια από την θέση που τοποθετήθηκα. Κι όλα αυτά, γιατί πάντα λειτουργώ με γνώμονα, ότι η ” θέση” δεν κάνει τον άνθρωπο, αλλά ο άνθρωπος, τη θέση.
 Δεσμευτήκαμε να δουλέψουμε με όραμα , να λειτουργήσουμε συλλογικά, δημοκρατικά, μεθοδικά χωρίς παραταξιακές παρωπίδες υπέρ της προάσπισης των συμφερόντων των δημοτών μας. Αυτές ήταν οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις και γι αυτό οι πολίτες του Δήμου Στυλίδας μας τίμησαν με την ψήφο τους και μας εμπιστεύτηκαν.
Τριάμισι χρόνια όμως μετά, δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι το προφίλ της παράταξης στην οποία βρίσκομαι, υπηρετεί τους στόχους, βάση των οποίων εκλέχτηκε με  συνέπεια οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις να παραμένουν ανεκπλήρωτες. Δεν κατέστη δυνατό να προχωρήσουμε με τρόπο αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση  προβλημάτων της καθημερινότητας του Δήμου μας και στην υλοποίηση έργων υποδομής, για τα οποία υπάρχει άμεση και επιτακτική ανάγκη. Επεδίωξα με πολύ υπομονή και σύνεση να δώσω χρόνο αλλά πλέον δεν μπορώ να αδιαφορήσω για την αδυναμία του συνδυασμού να δώσει πνοή στην πόλη, να δημιουργήσει, να την ωθήσει σε τροχιά προόδου..
Έφτασε πλέον η ώρα να καταλάβουμε ότι “μοναδικός αντίπαλος”  στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι τα προβλήματα του Δήμου και όχι οι πολίτες.
Η συμμετοχή μου στα κοινά έχει νόημα όταν συνοδεύεται από ενδιαφέρον, ενθουσιασμό, διεκδίκηση, επιτυχία, σεβασμό στον συνάνθρωπο και κυρίως όταν μεταξύ των μελών μιας ομάδας υπάρχει αλληλεγγύη, συνοχή, ισοτιμία, κοινό όραμα και όχι διαχωρισμός και απαξίωση…Με απόλυτο σεβασμό και ειλικρίνεια στη συνείδησή μου, θεωρώ ότι όλα αυτά δεν συνάδουν με τις αρχές, τις αξίες, τον χαρακτήρα μου αλλά και την αποστολή μου απέναντι στους δημότες μου.
Γιατί, απλούστατα όλοι αυτοί είναι η “δύναμή μου”.
Δυστυχώς, κάποιες αξίες, τουλάχιστον για εμένα, δεν διαπραγματεύνται και δε θυσιάζονται…αναφερόμενη πάντα  στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους συνεργάστηκα, συναδέλφους αιρετούς, εκπροσώπους φορέων καθώς και πλήθος συμπολιτών μου, οι οποίοι από κοινού ενώσαμε τις δυνάμεις μας , ώστε να μπορέσουμε να προσφέρουμε τα μέγιστα. Θα ήθελα όμως, κοιτάζοντάς τους στα μάτια  και να απολογηθώ για όσα δεν μπόρεσα και δεν πρόλαβα, να υλοποιήσω.. 
Επίσης, ευχαριστώ βαθύτατα όλους ανεξαιρέτως τους υπαλλήλους του Δήμου για την αμέριστη συνεργασία τους, τις εμπειρίες και τις γνώσεις που μου προσέφεραν.
Πλέον ανεξάρτητη, ασυμβίβαστη αξιοπρεπής και με σεβασμό προς τους συμπολίτες μου θα συνεχίσω από τη θέση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Συμβούλου να μάχομαι για το καλό του τόπου μου.
Παρακαλώ θερμά όπως προβείτε στις ανάλογες διαδικασίες ενημέρωσης της απόφασης μου στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα διενεργηθεί τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023 καθώς και τη δημοσίευση της παρούσας στην ιστοσελίδα του Δήμου..
Στυλίδα, 20 Φεβρουαρίου 2023
Μετά τιμής, 
Ειρήνη Ζαγαριώτου
Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Στυλίδας.
- Διαφήμιση -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

- Διαφήμιση -
Σκάρλας • Moto Service

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -
Kalantzis Bros • Αποφράξεις - Μεταφορές Λυμάτων