Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023
Τσαντής • Πρατήριο Υγρών Καυσίμων

Ενημέρωση του Δήμου Στυλίδας σχετικά με τον αγωγό ύδρευσης Παλαιοκερασιάς-Ραχών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ενημερώνουμε τους δημότες μας σχετικά με τις ανακρίβειες και τα ψευδή δημοσιεύματα της μείζονος αντιπολίτευσης όσον αφορά στην κατασκευή του σημαντικού έργου αντικατάστασης του αγωγού ύδρευσης Παλαιοκερασιάς –Ραχών με τα παρακάτω:

Ένα από τα πιο σημαντικά έργα υποδομής του Δήμου Στυλίδας που είναι ο αγωγός ύδρευσης Παλαιοκερασιάς-Ραχών, εντάχθηκε σε χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης με το ποσό των 1.050.000 ευρώ λόγω της καταστροφής του αγωγού από τον Ιανό.

Να ενημερώσουμε ότι η Δημοτική Αρχή, με την ανάληψη των καθηκόντων της, είχε αρχίσει την εκπόνησης μελέτης για την κατασκευή του έργου, η οποία μελέτη, όταν προέκυψε η αναγκαιότητα χρηματοδότησης λόγω της καταστροφής του αγωγού, ανερχόταν στο ποσό των 1.050.000 ευρώ, το οποίο και αποδόθηκε στον δήμο. Με την ολοκλήρωση της μελέτης, ο προϋπολογισμός του έργου ξεπέρασε το 1,5 εκ. ευρώ. Το έργο πήρε έκπτωση πάνω από 30% μετά από διαπραγμάτευση, που σε ανάλογη περίπτωση η έκπτωση είναι ελάχιστη έως μηδενική, ενώ λόγω της μεγάλης δυσκολίας της κατασκευής του αγωγού κινδύνεψε σοβαρά και να μην βρεθεί ανάδοχος του έργου.

Ο αγωγός, του οποίου η κατασκευή ολοκληρώνεται σύντομα και θα προσφέρει καθαρό νερό στις Κοινότητες Παλαιοκερασιάς, Ράχεων και Αχλαδίου, κατασκευάζεται σύμφωνα με σύγχρονες προδιαγραφές και η μελέτη η οποία εκπονήθηκε από ομάδα επιστημόνων μελετητών, συζητήθηκε και εκτιμήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, από τους μηχανικούς και μηχανολόγους του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Αμφικτυονίες» που έχουν την ευθύνη της επίβλεψης, τους υδραυλικούς της Δημοτικής Ενότητας Εχιναίων και ελέγχθηκε διεξοδικά από το Ελεγκτικό Συμβούλιο του Κράτους.

Σύμφωνα λοιπόν με την επιστημονική ομάδα, η μόνη δυνατή λύση, είναι η κατασκευή αντλιοστασίου σε ενδεικνυόμενη περιοχή και για να είναι ο αγωγός προσβάσιμος σε πιθανές βλάβες στο μέλλον, θα πρέπει να κατασκευαστεί παράλληλα με το δρόμο. Και μάλιστα συζητήθηκε και εξετάστηκε η δυνατότητα κατασκευής και δευτέρου αντλιοστασίου για την ασφαλέστερη λειτουργία του αγωγού. Να τονίσουμε ότι προϋπόθεση για την χρηματοδότηση, ήταν η κατασκευή του αγωγού να μη είναι μέσα σε ποτάμι, ρεματιά και να μην περνάει από ιδιοκτησίες ή από δασικές εκτάσεις.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης γνωρίζει πολύ καλά διότι επισκέφτηκε την τεχνική υπηρεσία και ενημερώθηκε, ότι μόνο στην περίπτωση που θα ξανα-τοποθετούσαμε τον αγωγό εκ νέου μέσα στο ποτάμι, θα μπορούσε να λειτουργήσει με τη δύναμη της βαρύτητας. Ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν υπήρχε καμία άλλη δυνατότητα υλοποίησης του έργου χωρίς την κατασκευή αντλιοστασίου, ενώ η ενεργειακή αποτύπωση είναι αμελητέα έως ασήμαντη.

Η Δημοτική Αρχή απαντάει μόνο με έργα! Η πορεία της αποδεικνύει καθημερινά ποιες ήταν οι προεκλογικές της δεσμεύσεις και ποιο είναι το σημερινό της έργο.

 

                                                                        Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων

                                                                                    Δήμου Στυλίδας

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Τα τραγούδια, τα ραδιόφωνα και τα άλλα… περίεργα που απαγορεύονται από την Κυριακή 1η Οκτωβρίου

Οι ώρες κοινής ησυχίας αλλάζουν από την Κυριακή 1η Οκτωβρίου - Ποιες απαγορεύσεις ισχύουν μέσα στο συγκεκριμένο ωράριο Σύμφωνα με τη Αστυνομική...
- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -